Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (1 stemmen)

Wat ooit een klein vissersdorpje was in inmiddels uitgegroeid tot een populaire badplaats. Het kleine stadje Corralejo op het eiland Fuerteventura. Dit stadje is zeer gelieft onder toeristen mede door haar mooie stranden, gezellige barretjes en restaurants maakt Corralejo een uitstekende vakantie bestemming.

Natuur en klimaatZand, strand en water in Corralejo

De natuur rond Corralejo is werkelijk waar schitterend. Corralejo heeft een uitgestrekt zand strand van maar liefst 12 kilometer. Achter dit zand strand bevinden zich zand duinen, deze duinen lopen langzaam over in het strand, wat dit een erg aantrekkelijke uitstraling geeft. Achter het stadje bevind zich het natuurgebied van El Jable, dit gebied wordt gekenmerkt door haar duinen. Deze duinen strekken zich tot 25 kilometer uit en staan bekend om hun stilte en hoge zandbergen.
Het klimaat van Corralejo is hetzelfde als op de rest van de canarische eilanden. Dit betekend dat het hier zeer heet kan worden, in de zomer loopt de temperatuur soms op tot boven de 40 graden Celsius. Dit is niet heel gek, vanwege de ligging van het eiland, het eiland ligt namelijk dichtbij de Noord Afrikaanse  kust. In de winter is het hier ook heerlijk te vertoeven, in de winter is het op Fuerteventura gemiddeld rond de 17 tot 19 graden, dit is uiterst zacht te noemen. Ook valt er weinig regen, waardoor deze locatie ook zeer aantrekkelijk is om te overwinteren.

Cultuur en toerisme

De cultuur in Corralejo is sinds de komst van toeristen veranderd, ooit was het een rustig vissersdorpje en nu word het gekenmerkt als een badplaats. Waardoor de het dorpje flink is gegroeid.   Wel zijn de inwoners nog steeds verknocht aan hun volksfeesten zo is er ieder jaar Carnaval in februari. Tijdens dit Carnaval ligt het leven in Corralejo een paar dagen stil en vieren de inwoners feest. Dit gaat gepaard met veel muziek, optochten, (veel) eten en drinken, dans en vuurwerk. Het feest wordt afgesloten met ‘’El Entierro de la Sardina’’, hierbij wordt er een sardientje begraven, dit sardientje is gemaakt van papier-maché en gevuld met vuurwerk, vervolgens wordt deze dan aangestoken. Ook vind elk jaar het ‘’Fueteventura Kite Festival’’ plaats in de duinen van Corralejo. Tijdens dit festival wordt er met veel vliegers gevlogen, dit trekt veel bezoekers aan uit allerlei landen, waarvan de meeste afkomstig zijn uit Groot Brittannië en Duitsland. Dit festival vind plaats in november en dit levert mooie plaatjes op.Duiken in de mooie onderwaterwereld van Corralejo

Verder biedt Corralejo tal van andere achtiviteiten, watersporten zijn hier erg populair zoals duiken en kitesurfen. Ook is het mogelijk om op Jeep Safari te gaan en gaat er een boot naar Lanzarote.

In het centrum van het dorpje kunt u ook terecht voor lekker eten. Zo zijn er tal van restaurants met verschillende keukens, van traditionele tapas tot verschillende internationale keukens. Verder zijn er ook veel gezellige barretjes, veel van deze barretjes zijn surf barretjes, door de sterke wind komen veel kitesurfers naar Corralejo. De prijs van het eten in de restaurantjes, ligt onder de prijs in Nederland, waardoor het ook leuk is om verschillende restaurantjes te bezoeken.

Top 5 best beoordeelde hotels en appartementen in Corralejo

1 Hotel H10 Ocean Dreams
2 Park Fuerteventura Origo Mare (LG)
3 Bungalow Mar Azul
4 Appartementen Fuentepark
5 Park Fuerteventura Origo Mare (AI)