Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Puerto de Santiago

Rate this post

Geschiedenis en cultuur

Puerto de Santiago is een prachtige kustplaats in de gemeente Santiago del Teide.
Dit plaatsje is gelokaliseerd ten zuidwesten van het eiland Tenerife en bij aankomst zie je in de verte al haar zwarte stranden en wuivende palmbomen. Eeuwenlang was Puerto de Santiago slechts een vissersdorpje, maar de afgelopen jaren is deze volledig veranderd in een waar toeristisch gebied. In de jaren zijn veel nieuwe gebouwen geconstrueerd, die moeten dienen als appartementen en hotelfaciliteiten. Ondanks de nieuwigheid van deze complexen, vind je er toch een tint van authenticiteit terug.
De kustplaats word beschut door een kleine baai en een golfbreker. De inwoners beschouwden deze als de belangrijkste heiligdom van Puerto de Santiago, die van beiden profiteert. Deze baai en golfbreker zijn beiden uitgegroeid tot een van de meest aantrekkelijke toeristische bestemmingen in Tenerife, evenals de kliffen van Los Gigantes en Playa de la Arena.

Natuur en klimaat

De natuur van Puerto de Santiago bestaat uit de prachtige zwarte stranden, enorme bergen en de stad zelf die op 25 meter van de zee ligt. Aan het strand krijg je het ideale vakantiegevoel door het zwarte strand, de hoge palmbomen en de diepblauwe zee. Aan het begin van het jaar is het er vooral koud, vooral in de bergen. Het is geen gek gek gezicht als je daar op de toppen veel sneeuw ziet liggen. ‘s Zomers is het er wel erg warm, maar aangezien het een kustplaats is, zorgt het strand gelukkig voor een verkoelende wind.

Toerisme

Als je door Puerto de Santiago loopt, zul je zien dat de huisjes ook een toeristische attractie zijn. Weliswaar simpel gebouwd, maar vooral opvallend zijn de vele kleuren die zijn gebruikt om ze op te leuken. Je zult vooral huizen zien die zijn gekleurd in blauw, geel, roze en groen. Dit maakt een simpele wandeling door de stad al een bezienswaardigheid op zich. Het zal je dan ook vooral opvallen dat de deurenpoorten in een andere kleur zijn geschilderd dan de muur en de deur zelf. Voor een spannend avontuur (dat niets kost) buiten het hotel moet je eens door de straten gaan wandelen. Doordat de hoge huizen aan elkaar staan en de straatjes smal zijn, lijkt het alsof je je in een doolhof verkeert. Neem dus voor een dagje sightseeing vooral een kaart mee van de stad.

Voor een bezienswaardigheid met een indrukwekkend uitzicht, is de badplaats Los Gigantes, wat Spaans is voor De Reuzen, een geweldige optie om je dag te besteden. De enorme rotsformaties (de “Acantilados de Los Gigantes”) van 500 tot 800 meter hoog, prijken boven de zee en bieden een geweldig uitzicht.
Puerto de Santiago en Playa de la Arena zijn vanaf hier duidelijk te zien. Slechts 3 km naar het noorden van Los Gigantes ligt het schattige Masca. Dit dorpje staat nu vol met souvenirwinkeltjes. Daar moet je ook zeker even langswippen om voor nog lange tijd aan je bezoek herinnerd te worden.

Vijf kilometer ten zuiden van Puerto de Santiago bevindt zich Playa de la Arena. Deze badplaats is volledig gericht op het vermaak en de opvang van toeristen en vakantiegangers. .Toerisme staat hoog in het vaandel van Playa De La Arena, en daarom heeft het resort heeft vele restaurants, bars en winkels die vooral op hen zijn gericht. De playa zelf, bestaat geheel uit zwart, natuurlijk, vulkanisch zand. Deze strand is een van de schoonste van het eiland, en is bekroond met de Europese Blauwe Vlag voor netheid voor vele jaar op rij.
Een andere indrukwekkend uitzicht is de uitzicht op walvissen! Stap op een boot, neem je camera en verrekijker mee en geniet van de zicht van de majestueuze gevaartes die de zee trotseren met hun enorme lijf en vinnen.

Top 5 hotels

1. Hotel Barcelo Santiago (Beoordeeld met 8,2)
2. Aparthotel Royal Sun Resort (Aanbevolen)
3. Hotel Gran Melia Palaicio de Isora (Aanbevolen)
4. Hotel Tamaimo Tropical (Aanbevolen)
5. Hotel Callao Garden (Aanbevolen)

Top 5 Restaurants

1. Deli on The Hill
2. Domu Mia
3. The Fishermans Inn
4. Bobby’s Indian Restaurant
5. La Pergola

Bron: www.tripadvisor.nl

Top 5 Attracties en bezienswaardigheden

1. Route 66
2. Flipper Uno Whale Watching Excursions
3. Espiritu de Buceo Tenerife
4. Los Gigantes
5. Playa de la Arena
(Bron: www.tripadvisor.nl)