Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Puerto de la Cruz

5/5 - (2 stemmen)

Aan de noordkust van Terenife ligt het stadje Puerto de la Cruz. De naam, Spaans voor Haven van de Oversteek, stond voorheen bekend als “Crossport”, de Engelse vertaling. Tegenwoordig wordt de stad gewoon genoemd onder de Spaanse naam.
De Haven van de Oversteek ligt 4 kilometer ten westen van La Orotava en 37 kilometer van Santa Cruz de Tenerife. De inwoners staan beter bekend als Portuenses hun gemeente is de kleinste van Tenerife.
Het laagste punt van Puerto de la Cruz is de kust, de hoogste Las Arenas, een vulkaan met een hoogte van 249 meter.

Geschiedenis en Cultuur

De stad vindt haar oorsprong in de vroege 16e eeuw. In 1502 diende Puerto de la Cruz als een kusthaven, en In 1603 werd er een kerk en een bijbehorende plein bijgebouwd.
Oorspronkelijk was Puerto de la Cruz dus een vissersdorp. Na een vulkaanuitbarsting in dichtbijgelegen Galachico werd de poort van Puerto de la Cruz het belangrijkste van Tenerife. Dit zorgde ervoor dat suikerhandel plaats kon nemen, en dat resulteerde in een gigantische ontwikkeling op sociaal en economisch gebied.

ToerismeHuizen met rode bloemen en zee als achtergrond

Voordat het massatoerisme bestond in Puerto de la Cruz, stond de stad voor vakantiegangers vooral bekend om de botanie, de rust en toeristen die geïnteresseerd waren in het zonnige klimaat.
Vroeger kwamen toeristen ook vaak naar Puerto de la Cruz om gezondheidsredenen. De zoute lucht en het zonnige klimaat waren alternatieve remedies voor verschillende ziektes, virussen en ontstekingen. Dit zorgde voor een explosieve toename aan toeristen, en sindsdien is Puerto de la Cruz een grote attractie voor massa’s vakantiegangers.
Aan het begin van de 19e eeuw bestond het toerisme vooral uit High-Class groepen uit Europa. Rijke onderzoekers en reizigers zagen Puerto de la Cruz als het ideale cultureel centrum. Ook schrijvers als William Wilde en Alexander von Humboldt kwamen hier regelmatig en gebruikten de omgeving als een belangrijke muze voor hun boeken.
Moderne toerisme had, naast de andere (oorspronkelijke) factoren ook een voorsprong door de toeristische bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden

Plaza del Charco. Het is het hart, het hart van Puerto de la Cruz. Je proeft het kosmopolitische en de bruisende ambiance van de stad. Het plein bestond al sinds de oudheid, Maar de functie die het nu heeft, werd pas in de 18e eeuw vervuld.
Het plein is omgeven door lichtgekleurde gebouwen, die nu als winkels, restaurants en hotels dienen. Vanuit het hotel heb je dan ook een geweldig uitzicht over het plein en de rest van de stad.
De banken en palmbomen zorgen voor de ontspanning na een dagje winkelen. Ook is er een markt, waar je de heerlijkste garnalen vandaan kan halen.
Slechts 8 minuten van het plein vandaan vind je de Jardin Botanico. Voor €3 waant u zich in een Eldorado van schitterende flora, standbeelden en bomen. Door de diepgroene vijvers, omgeven door bankjes en bloemen is de Jardin Botanico een geweldige plek om tot rust te komen. Neem je partner mee voor een picknick tussen de bloemen, en geniet samen met hem of haar van de heerlijk romantische sfeer.
Er zijn ook nog vele kerkjes en kastelen te zien, zoals de Kerk van Nuestra Señora de la Peña de Francia en de Castillo San Felipe, die je een uitstekend beeld verstrekken van hoe het geloof invloed hadden op de samenleving. Castillo San Felipe, gelegen naast het strand van Puerto de la Cruz, is een klein kasteeltje. Het kasteel was een van de vier oude forten die de stad verdedigde.

Eten en drinken

Naast de zeevruchten en visgerechten waar de stad sowieso al om bekend staat, kan je in Puerto de la Cruz ook prima terecht als veganist. Als je houdt van Fusion of biologisch voedsel: Geen probleem. Natuurlijk heb je in Puerto de la Cruz ook de typisch Spaanse gerechten, maar ook heb je de mogelijkheid om je maag vol te hebben van Tapas, Bistro en Baskisch eten.

Uitgaan

In Puerto de la Cruz helpt de magnifieke omgeving je om je Zen weer terug te vinden. Op deze manier bouw je alle energie op om ‘s avonds eens goed uit je dak te gaan. Ja, voor het uitgebreide dansleven ben je in Puerto de la Cruz aan het juiste adres. Houd je van rockmuziek, ga dan vooral even langs in de Vampis Club. De duistere sfeer en onheilspellende lichten laat de adrealine weer door je lijf pompen. Ben je toch meer van de R&B en Hiphop? Jouw keuzes in clubs en disco’s is dan nog uitgebreider. Er zijn nog meer dan zes andere plekken waar je ‘s nachts flink los kan gaan.

Top 5 Hotels

1. Hotel: H10 Tenerife Playa **** (Beoordeling 8,2)
2. Appartement: Casablanca *** (Beoordeling 8,2)
3. Hotel: H10 Tenerife Playa **** (Beoordeling 8,1)
4. Appartement: Pez Azul *** (Beoordeling 7,3)
5. Hotel: San Borondon *** (Beoordeling 7,0)

Bron: www.zoover.nl

Top 5 restaurants:

1. BAMBI Gourmet
2. Tambo
3. El Mana
4. Tito’s Bodeguita
5. Restaurante La Carta
Bron: www.tripadvisor.com

Top 5 bestemmingen

1. Zoutwater zwembad – Lago Martiánez (Aanbevolen door 100%)
2. Playa Bollullo (Aanbevolen door 100%)
3. Templo del Vino (Aanbevolen door 100%)
4. Loro Parque (Aanbevolen door 96%
5. Jardin Botanico (Aanbevolen door 94%)

Bron: www.holidaycheck.nl