Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Santa Cruz is de hoofdstad van Tenerife. Hoewel het niet bovenin de top drie toeristenbestemmingen staat van Tenerife, heeft het toch heel veel te bieden.

Geschiedenis en cultuur

Santa Cruz staat vooral bekend om haar afwisselende aanbod van cultuur en rijke geschiedenis. Haar inwoners worden altijd beschouwd als goede kenners van muziek, theater, films en tentoonstellingen. Deze kennis werd nog verder ontwikkeld door de vele historische gebouwen die zijn gerestaureerd tot musea en theaters. Santa Cruz beschikt over uiterst opmerkelijke musea , zoals TEA Gemeentelijke Schone Kunsten , Natuur en Mens, Tenerife Art Space ,en de Militaire Almeida. Deze bevinden zich in deze gebouwen.
Qua theater staat Santa Cruz ook vooraan. Deze hoofdstad heeft de eer om de beste orkesten van de wereld en de meest gewaardeerde artiesten van de Canarische eilanden te ontvangen. Veel van deze orkesten zijn gespecialiseerd in techno, Latijns-Amerikaanse muziek en jazz. Hier zou je dus vooral een bezoekje aan moeten brengen, zodra je hier op vakantie bent!
Tenzij je niet heel dol bent op de binnenmusea, maar dan kun je natuurlijk wandelen in de straten van Santa Cruz. Oude en nieuwe gebouwen wisselen zich hier op een zeer interessante manier af, en het is zeker heel leuk om te zien.
Neem bijvoorbeeld een bezoekje aan de oude markt en het Parlementsgebouw van de Canarische eilanden en het machtige Auditorium van Tenerife.

Natuur en klimaatstrand met zee en bergen

De stranden van Santa Cruz de Tenerife zijn zowel natuurlijk als gemaakt van woestijnzand uit de Sahara. Het Sahara-strand is bijna anderhalf kilometer lang, genoeg ruimte dus om te relaxen in de vakantie. Bij aankomst in deze hoofdstad is het alsof je een koninklijke stad binnenkomt; haar hoge, gebouwen zijn schoon en wit, de huisjes zijn sierlijk gebouwd, de natuur binnen de stad is erg netjes met palmbomen her en der, dus de algemene sfeer biedt schoonheid, hygiëne en orde. En dat, met een lekker zonnetje en schone stranden, is het zeker een mooie stad om je hoofd even leeg te maken. In Santa Cruz de Tenerife zitten de bezienswaardigheden, hotels, stranden en winkels lekker dicht bij elkaar. Zo heb je lekker lang de tijd om te kunnen doen wat je wilt, terwijl de terugreis naar je accommodatie lekker kort duurt. De dagen zijn lang, maar de tijd die je hebt is veel te kort om alles te doen wat je zou kunnen doen in Santa Cruz.
Het weer zit ook altijd mee in Santa Cruz. In Nederland was De koudste winter in 1963 met gemiddelde temperaturen van -3,1˚C, terwijl in Santa Cruz 1920 de koudste jaar was, met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 20 ° C. Voor een winterzonbestemming om terug te komen met misschien wel een lekker bruin kleurtje is Nederland dan ook waarschijnlijk niet te juiste plek om je vakantiegeld te spenderen.

Toerisme

Glimmende maskers, grappige kostuums en praalwagens omringd door knallend muziek en kilo’s confetti. Dat kan maar een feest betekenen: Carnaval! Het grootste carnavalfeest speelt zich dan wel af in Rio de Janeiro, maar Carnaval de Tenerife staat op de tweede plek- En terecht. Iedereen loopt de deur uit om mee te feesten, zich te verkleden of aan streetperformance mee te doen. De carnaval in Santa Cruz de Tenerife duurt van begin tot het eind een hele week. Voor een drukke, vrolijke vakantie van een hele week waar het weer altijd mooi is en elke dag feest is een vakantie in de carnavalsweek een geweldige keuze. Tijdens carnavalsweek in Santa Cruz de Tenerife word er al sinds 1987 gefeest rond een thema. Van Flower-Power tot horrorfilms, de kostuums, de optredens en de praalwagens draaien allemaal rond dit thema.
Kijk je ogen uit in de festiviteiten van het feestelijke staartje van Tenerife, lach je suf om de straatartiesten die elke dag en avond hun best doen om iedereen te vermaken. Doe ook gezellig mee met traditionele vieringen, Koop of maak een masker en dans mee in de maskerades, of bekijk de dansen van verschillende artiesten. En huppel gezellig mee in alle optochten.
Neem ook zeker even de tijd om te genieten van de heerlijke lokale gerechtjes Carnaval in Tenerife is zeker zowel een vakantie als een feest die je niet zal vergeten.

Bezienswaardigheden

Begin je dag eens aan het strand, waar het in de vroege ochtend niet te druk is. In Playa de las Teresitas vind je de mooiste kleuren van het strand op een geweldige locatie. Met het kristalheldere blauwe water van de oceaan en haar gouden strand is een ochtend (of een hele middag of als je wilt) op dit strand echt perfect. Playa de las Teresitas is zeer geschikt voor gezinnen en toeristen. Woest water word tegengehouden door golfbrekers en het zand is schoon. Ook bevat het strand vele toeristische faciliteiten dus zelf hoef je naast je zwemkleding en handdoek niet veel mee te nemen. Maak gebruik van de bars, douches en ligbanken. Neem vanaf je hotel of appartement heel goedkoop een bus direct naar dit blauw en gouden paradijs.
Neem na genoeg uitgeluierd te zijn weer gezellig de tien minuten met de bus terug en kijk eens rond bij de Mercado Municipal Nuestra Senora de Africa. Een lange naam, wiens betekenis Stadsmarkt van onze lieve vrouw van Afrika is. Hier kun je een lekker kijkje nemen bij de winkeltjes en kraampjes. Vul de tassen en koffers met schattige souvenirtjes voor alle familieleden en vrienden (of hou ze lekker zelf) Proef van de gerechtjes en voedsel die ze verkopen en geef wat geld uit aan leuke hebbedingetjes. Zelfs als er een beetje regen valt kun je hier terecht; De markt is grotendeels overdekt en er is altijd wel wat leuks en nieuws te halen.
Snuif vervolgens nog wat cultuur op bij het Basilica de Nuestra Senora de Candelaria. Dit machtige kathedraal is na de oorlog grotendeels gerenoveerd, nadat er door de zee ernstige schade is aangericht. Vooral langs de promenade zie je er nog bewijs van, maar niettemin is het heel erg mooi en interessant om te bezoeken.

Eten en drinken

Na zo’n drukke dag is een stevige maaltijd wat je lichaam zou willen. In de hoofdstad van dit pittoreske eilandje is ook wel de hoofdstad voor de restaurants en andere eetgelegenheden. In de bijna driehonderd restaurantjes in de buurt vind je gerechten van alle uithoeken van de wereld. Dus keuze genoeg voor je maag! De prijzen vallen ook erg mee, voor veel driegangenmenu’s ben je maar ongeveer twintig euro kwijt. De porties zijn mooi opgemaakt, smakelijk en allesbehalve minimalistisch. Ja, in Santa Cruz houden ze wel van lekker eten en dat kun je ook maar al te goed merken.

Uitgaan

Je kunt natuurlijk een lekker cultureel avondje uit meemaken in de vele theaters in de buurt van Santa Cruz. Maar voor ouderwets dansen op de nieuwste hits ben je hier ook aan het juiste adres. Swing de spreekwoordelijke pan uit in de discotheken in de buurt, doe een drankje met vriend of vreemdeling en zorg ervoor dat je nergens spijt van krijgt zolang je hier bent, ook al is het met carnavalsweek, tijdens de kerst of gewoon in de zomer.

Top 5 hotels

1. Hotel: Iberostar Grand Hotel Mencey (Aanbevolen)
2. Primecomfort California (Aanbevolen)
3. Hotel Colon Rambla (Aanbevolen)
4. NH Tenerife (Aanbevolen)
5. Hotel Taburiente (Aanbevolen)

Top 5 Restaurants

1. The Emerald Lounge (Aanbevolen door 100%)
2. El Libano (Aanbevolen door 93%)
3. Mauma (Aanbevolen door 92%)
4. Taberna Ramon (Aanbevolen door 88%)
5. Restaurante Solana (Aanbevolen door 86%)

Top 5 bezienswaardigheden

1. Mount Teide
2. Taganana
3. Playa de Benijo
4. Basilica de Nuestra Senora de Candelaria
5. Playa de las Teresitas