Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Santa Ponsa is werkelijk een geweldige vakantieplek in het zonnige Mallorca. Mallorca is een van de grootste eilanden van de Spaanse eilandengroep de Balearen in de Middellandse Zee. Elk jaar ontvangt Mallorca duizenden toeristen die hier hun weg vinden naar de verschillende complete accommodaties aan de gouden kusten en er is een ruime keuze uit diverse badplaatsen. Men kan kiezen uit een rustige omgeving of meer levendige plaatsen met uitgebreide toeristische voorzieningen.

Santa Ponsa combineert de geneugten van zon, zee en strand met pret maken en toch ook rust.

Natuur en KlimaatKlein meisje met zwembandjes spelend in de zee

In Santa Ponsa springen vanzelfsprekend de stranden meteen in het oog. Het azuurblauwe water schittert onder de Spaanse zon en lokt vele vakantiegangers naar het zachte en warme zand toe. De stranden lopen ook vrij geleidelijk af in de zeebodem wat het des te interessanter maakt, vooral voor families met kinderen die dan op hun gemak met de kleintjes veilig het water in kunnen. Men heeft de keuze uit vier verschillende stranden.
Het Santa Ponsa-strand ligt bij de boulevard en bij een speeltuin waar ook een snackbar te vinden is. De andere mogelijkheden zijn het Calo den Pallicer-strand, het Jardin del Mar-strand wat een kiezelstrand is en het Cala Blanca-strand.Ook qua uitzicht wordt men hier absoluut verwend want Santa Ponsa ligt aan een mooie baai.

Winkelen

Men kan in Santa Ponsa terecht in de leuke souvenirwinkeltjes maar er zijn geen uitgebreide shoppingcentra.

Eten en Uitgaan Een grote pan met Paella en mosselen

In Spanje is eten gelijk aan feesten. Hier wordt uitgebreid getafeld met verschillende typische gerechten om van te smullen en uiteraard de inheemse dranken die niet mogen ontbreken. Enkele typische gerechten zijn tapas, calamares, gazpacho, paella en men kan kiezen uit cava, sherry, sangria en binnenlandse wijnen om te drinken. In Santa Ponsa zijn er heel veel restaurants en cafetaria’s waar men zowel voor de kleine als de grote honger naartoe kan gaan.

Ook uitgaan is voor veel mensen belangrijk tijdens de vakantie. En daarvoor is het hier een ideale plek. Een ruim aanbod aan bars, discotheken, discobars en café”s fleuren de nachten op en men kan feesten tot en met. Ook afzakken naar andere omliggende gemeenten en naar de hoofdstad van het eiland Ibiza-stad kan uiteraard. Kortom, Santa Ponsa is een heel mooi, verzorgd en uitstekend comfortabele en complete plaats om te genieten van een heerlijke, veelzijdige vakantie.