Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (1 stemmen)

Los Cristianos is een gezellige badplaats in het zuiden van het bekende eiland Tenerife en ligt aan tegen een heuvel. Dit is één van de oudste toeristische plekken aan zee en het is onlangs grotendeels vernieuwd. De toeristische buurten rond de haven en de stranden alsook de gezellige boulevard zijn heraangelegd en hebben dit oud vissersdorpje nog aantrekkelijker gemaakt. 

Geschiedenis en cultuur

De haven van Los Cristianos bestond al inde late middeleeuwen. Maar tot 1909 waren er nog helemaal geen inwoners. Grotere schepen kwamen deze richting in, dus werd er voor die tijd een moderne kaai gebouwd.
De plaats groeide als spreekwoordelijk kool na 1955. Zweed Bengt Rylander kwam erachter dat zijn aandoening (multiple scleroses) op deze plaats beter te verwerken was. Heel veel zweden kwamen hierna voor dezelfde redenen deze kant op. Maar daar bleef het niet bij. Het toeristenaantal werd alleen maar hoger na de jaren ’60 en het bleef niet alleen bij Zweden. De bouwindustrie settelde zich in Los Cristianos en nadat luchthaven Reina Sofia werd overgenomen in ’75, ontwikkelde het toerisme nog heel veel sneller.
Natuurlijk staat Los Cristianos nog steeds bekend om haar helende werking tegen reumatische aandoeningen.

Wanneer iemand zou graven in de diepliggende wortels van Los Cristianos, zou die een hoop leren
over de artistieke uitingen. Architectuur, beeldhouwkunst, kunsten en ambachten, muziek volle glorie de vakantie vullen. Ja, een vakantie vieren in Los Cristianos is een unieke kans om te leren over de mooiste Canarische tradities en bezienswaardigheden.

Natuur en klimaat

Witgeschilderde gebouwen met balkonnetjes die mooi afsteken tegen het gele zand en het diepblauwe water. Dat is het eerste dat je opvalt als je aanmeert in de haven van Los Cristianos. Een auto huren is niet nodig; Los Cristianos is vergeleken met Playa de las Americas en Santa Cruz een kleine, compacte stad. Met haar warme, mediterraans klimaat is het gelukkig het hele jaar zonnig, droog en warm. Ook in de winter is het er populair: Los Cristianos is niet voor niets erg geliefd onder de winterzonbestemmingen van Europa. Soms regent het in de winter, maar desalniettemin is het er heerlijk warm, boven de twintig graden.

Zeker op een beschutte plek bij het zwembad kun je dan heerlijk liggen bakken in het zonnetje. Langs de stranden van Los Cristianos staan hoge gebouwen. Dit houdt de wind tegen, en zo voelt het veel warmer dan het eigenlijk is.
In de zomer kan het zeer heet worden, doordat de hete wind van de Sahara zich meevoert naar Los Cristianos. Dit kan resulteren in een temperatuur van veertig graden. Veel zonnebrand mee, dus!

ToerismePalmbomen en lopende mensen op straat tijdens de zonsondergang

De lavastranden van Los Cristianos zijn prachtig en breed, dus geschikt voor de vele toeristen die daar elke zomer massaal heengaan. Ook geschikt voor kleine kinderen, want de stranden lopen geleidelijk af in het water, direct de oceaan in. En, speeltuinen en klimtoestellen zijn aanwezig, dus Los Cristianos is daardoor des te aantrekkelijker voor gezinnen met jonge kinderen. Kinderen kunnen zich ook vermaken in de fontein, en na een middagje strand kun je je gewoon lekker afsoppen in de douches en later nog een patatje eten.
Doe daarna nog een gezellige wandeling op de promenade met je kinderen Neem je zonnebril en zonnebrand mee en laat thuis iedereen jaloers worden op jouw bruingebakken kleurtje. Ga op koopjesjacht in het autovrije centrum, spot leuke souvenirs om mee te nemen. De huisjes zijn klein, snoezig en authentiek en erg lieflijk om te zien, maar de steegjes zijn erg smal. Je kan dus van te voren niet zien waar je heen gaat. Maar toch is het centrum van Los Cristianos al een bezienswaardigheid op zich.

Bezienswaardigheden

Ridders en schildknapen, kastelen en jonkvrouwen, veel bier, geroosterd vlees en kruistochten. Ja, de middeleeuwen waren tijden van eer, tijden van kloeke helden en strijdvelden. Met maliënkolders of harnassen en een scherp, sterk wapen trokken jonge en oude ridders eropuit om de strijd aan te gaan. Onder de leiding van een heer of koning was het bereiken van de ridderorde een hoge status. In oorlogstijd waren ridders stuk voor stuk voorbereid op gevecht. Jarenlang trainden zij, als schildknaap en wapenknecht, tot zij 24 uur lang moesten vasten in een kapel. Niets eten en drinken mochten zij, en moesten waken zonder te slapen. Naar hun schild en zwaard moesten zij staren, en bidden om kracht en wijsheid. Die volgende dag ontvingen zij de ridderslag, en na een groot feest in het kasteel trokken zij erop uit met opdracht van hun heer of koning.
Beleef deze spannende tijden opnieuw in Castillo San Miguel. Hier strijden ridders tegen elkaar in een episch gevecht met zwaarden, lansen en speren op krachtige paarden. Met alle macht die zij hebben, vertegenwoordigen zij de vlag waar zij voor strijden tot de hemel zich ferme over zijn ziel.
Kies jouw ridder en joel voor hem in de strijd tegen andere ridders. Win of sterf in zijn eer als hij zijn laatste adem uitblaast.
Geniet later van een echt middeleeuws diner, van verse groenten met crème,Boot aan het varen in de zee  voor een stad
Kippendijen, karbonade barbecue saus en gebakken aardappelen met mojo picon. Bestek hadden ze niet in die tijden, dus dat zal je in Castillo San Miguel ook niet gebruiken! Spoel het weg met wijn of bier, of sinas. Later is er speciaal voor de geerde ridder nog een swingende flamenco show, om zijn overwinning op de andere ridders te vieren. Neem vooral eens een kijkje in Castillo San Miguel en aanschouw het toonbeeld van ridderlijk eer en glorie in een bloedstollende voorstelling.

Als je roots niet in de middeleeuwen liggen, zijn er natuurlijk ook andere alternatieven. Op een speciale duikschool leert het personeel je uitstekend te duiken en snorkelen. Voor
mensen die niet langer dan dertig seconden hun adem in kunnen houden, is snorkelen natuurlijk een goed idee, maar het is ook maar de bedoeling dat je zelfs met je snorkelpijp gewoon genoeg zuurstof binnenkrijgt. Hijs daarna de zeilen en adem de zoute lucht diep in, want een avontuur is zeker iets dat je beleven zal, als de dolfijnen verschijnen. Neem een verfrissende duik in het water en vertoef je in een prachtige onderwaterwereld waar Tenerife over beschikt. Droog jezelf daarna lekker af en zet gelijk koers naar Monkey Park Tenerife. Het park is een beetje verouderd, maar heeft heel veel charme. Loop binnen in een tropisch paradijsje en wandel rond tussen de apen, leguanen en andere dieren van tropische afkomst. Als je je even rustig houd zomaar een aapje op je schouder klimmen. Koop druifjes of neem ze mee, en laat ze lekker uit je hand eten.
Kleine kinderen zullen niet weten wat ze zien als ze hier zijn. Vergeet ze niet later weer mee te nemen, anders maken de aapjes ze tot een van hun!

Eten en drinken

Niets is grappiger dan ironie. Want wat is grotere ironie dan het eten van precies dezelfde dieren als waar je net een hele ochtend van genoten? Na een lekkere duik in de sprankelende oceaan en het aanschouwen van prachtige kleine en schattige visjes, kun je ze daarna niet alleen zien maar ook nog eens proeven! Door de beste koks van Los Cristianos worden ze bereid en gegarneerd met groenten, rijst of gebakken aardappeltjes.

Of je neemt gewoon een stevige maaltijd van de Italiaanse keukens in Los Cristianos, Pizza, pasta en ijs als toetje. Natuurlijk kun je de maaltijden gewoon van verder zoeken, Chinees, Mexicaans of Japans bijvoorbeeld. De lokale keuken met gazpacho, paella of de Spaanse tortilla is uiteraard ook een optie. Maar probeer het voor de zekerheid gewoon allemaal! Vrees niet, in de meeste restaurants kan je gewoon gebruik maken van bestek. Neem daarna een lekker Spaans drankje. Wat alcohol in je sangria of rode wijn, het is vakantie, dus waarom ook niet?

Uitgaan:

De nieuwste hits worden gedraaid in de clubs van Los Cristianos. Swing lekker los in gave danskleding en drink een lekker Spaans alcoholisch drankje aan de bar. Zoek een land- of misschien zelfs wel een stadsgenoot in de lokale Nederlandse en Belgische kroegjes. Voor de Nederlandse, niet Spaanssprekende vakantiegangers is het ontzettend leuk een Spaanse vakantie te vieren met een landgenoten. Zo heb je samen als Nederlanders een heerlijke avond vol dans en muziek en een geweldige vakantie om op terug te kijken.

Top 5 hotels

1. Appartementen Tenerife Sur (Beoordeeld met 7,5)
2. Appartementen Cristian Sur (Beoordeeld met 7,2)
3. Appartementen Saint George (Beoordeeld met 7,1)
4. Hotel Gran Oasis Resort (Aanbevolen)
5. Hotel Paradise Park Resort & Spa (Aanbevolen)

Top 5 Restaurants

1. Olivers with a twist (Aanbevolen door 94%)
2. Pizza y Pasta (Aanbevolen door 94%)
3. Via Vai (Aanbevolen door 94%)
4. Restaurant Asador 240 (aanbevolen door 93%)
5. Tasca Casa Paco (aanbevolen door 93%)

Top 5 bezienswaardigheden

1. Playa de las Vistas
2. Tenerife Zoo Monkey Park
3. Los Cristianos Harbour
4. Medieval Adventure at Castillo San Miguel
5. Summerlands Snooker Room