Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (1 stemmen)

Cabo Blanco is een fantastisch stukje land in Mallorca waar een overweldigende natuur je de adem beneemt. Rotsachtige kusten aan de diepblauwe zee en intieme plekjes om helemaal tot rust te komen, maken van Cabo Blanco een speciale plek.

Bezienswaardigheden en Toerisme

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen en tevens de meest toeristische ook. Men vindt er alle soorten ontspanning. Dat gaat van rust in de geweldige natuur of lekker relaxen aan de schitterende stranden tot winkelen, lekker eten en drinken en uitstapjes maken. Mallorca heeft verschillende gemeentes en dorpjes die allemaal even mooi zijn om er te vertoeven. De meeste hiervan zijn zowel voor een vakantieverblijf als voor een dagtrip zeer geschikt. Cabo Blanco ligt aan de zuidoostkust van Mallorca, aan de Middellandse Zee. Overal staan wuivende palmbomen je te verwelkomen en er is een groot pijnbomenbos die heerlijk ruikt.
Er zijn verschillende dingen te doen in dit gezellig dorpje. Nog geen 3 kilometer naar het westen bevindt zich het Las Aguilas Jungle Park in Los Christianos. Ook Costa Adeje met zijn gigantische waterpark ligt zeer dichtbij. Men is hier op een ideale uitvalsbasis om ook Tenerife en Fuertaventura te gaan bezoeken want met de auto is men er binnen de tien minuten.

Klimaat

Het weer en het klimaat in Cabo Blanca is net zoals in de rest van Mallorca mediterraans. De zomers zijn er heerlijk warm en de winters zacht. Er valt zelden neerslag en dankzij de vele zonuren is het een fantastische en daardoor ook een zeer geliefde plek. In de berggebieden is het wel grijzer en kan er wel al eens sneeuw vallen in de hoogste toppen.