Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (1 stemmen)

Andalusië vakantie

Andalusië is één van de mooiste regio’s in Spanje. Met zijn rijke cultuur en historische monumenten staat het bovenaan ons lijstje. De Moorse en Romeinse invloeden kenmerken dit zonnige oord waar u ook volop kan genieten van de rustgevende natuur en de gouden stranden aan de Mediterraanse Zee. Lekkere tapas, wijn en sherry zijn kenmerkende lekkernijen van deze streek.

Natuur en klimaatHet mooie strand van Marbella

Andalusië herbergt verschillende streken waaronder Torremolinos en Marbella. Zon, zee, strand en ontspanning troef hier. Ook de gezellige wandelplekjes in de natuur, de sfeervolle restaurants waar u kan aanschuiven voor de lekkerste gerechten en een smakelijke paella. Talrijke winkeltjes met souvenirs zijn zeker het bezoeken waard, kortom lekker luieren en rondluieren zijn hier uw voornaamste bezigheden.

In deze mooie regio zijn de mensen zeer gastvrij en behulpzaam. Dankzij de eeuwenlange vermenging van verschillende volkeren en godsdiensten, hebben de mensen er een open kijk op alles en iedereen. Ze spreken een dialect, het Castiliaans genaamd en er zijn veel Arabische invloeden in de taal.

Toerisme

U kan hier excursies maken naar de verschillende gebieden maar wegens de grootte van deze regio zijn dat soms langere trips. Doch de moeite waard want Granada en Cordoba zijn beschermde steden door de Unesco als werelderfgoed. In elke streek wordt u verrast door andere gewoontes en gebruiken en eveneens een aparte keuken. Of u nu de Andalusische steden of de leuke bergdorpjes met idyllische landschappen bezoekt, het zal u allemaal zeker kunnen bekoren. De meest bezochte steden met voornamelijk veel historische rijkdommen zijn onder andere: Malaga aan de Costa del Sol waar u kan er heel veel cultuur opsnuiven, waaronder het Picasso-museum. Daarnaast is er nog Sevilla, de hoofdstad van dit gebied, een prachtige stad vol historische monumenten met onder meer de befaamde kathedraal. Granada is dan weer populair vanwege de hoge ligging boven Alhambra, een Moors paleis uit de Middeleeuwen. In Cordoba trekt de Joodse wijk en de grote Moskee uw aandacht en de vele waardevolle monumenten die de tijd hebben doorstaan. Voor wijnliefhebbers is Jerez de la Frontera een aanrader. Met zijn vele grote bodega’s en lekkere streekwijn is dit een topplek. In Ronda met de witte huisjes vindt u de oudste stierenarena van het land.
Op sportief vlak biedt de Sierra Nevada u vele mogelijke wandelrouten om de schitterende natuur te aanschouwen en in de winter kan u zelfs profiteren van de wintersporten. Naast al deze leuke dingen kan u ook nog genieten van een spelletje golf in de talrijke golfclubs die Andalusië bevat.

Bezienswaardigheden

De echte vakantieganger zal ongetwijfeld kiezen voor een vakantiebezoek aan Spanje en meer bepaald aan Andalusië in het zuiden vanwege de zuivere lucht, en om de schakeringen van het mooiste blauw te zien overgaan van de lucht in de zee en om de witte zandstranden aangenaam tussen de tenen te voelen. Want wie zegt er nee tegen een romantische strandwandeling met de voeten in het water en een fantastisch muziekje op de achtergrond gebracht met de Spaanse gitaar? Met zijn rijke cultuur, zowel historisch als culinair en zijn vriendelijke warme mensen, zijn prachtige natuur en nog veel meer heeft deze regio u heel wat te bieden. Uw vakantie zal op alle vlakken de moeite waard zijn en u zal voldaan terugkeren na een ontspannen en rijkelijk gevulde reis. Lekker luieren onder de Spaanse zon, watersporten beoefenen, smakelijk eten en drinken en wandelingen en tochten maken met uw kinderen tussen de olijfbomen. De stranden Costa del Sol en Costa de la Luz zijn zeer populair en worden dan ook veel bezocht door toeristen maar ook verborgen parels zoals Nerja zullen uw hart sneller doen slaan. Hier vindt u rust en ontspanning in een intiemere sfeer.

Eten en drinkenGenieten van gebraden vlees in Spanje

De Andalusische keuken kenmerkt zich vooral door de veelzijdigheid vanwege de verschillende culturen die er door de eeuwen heen gevestigd waren. Arabisch geïnspireerde gerechten en de Mediterraanse keuken alsook de gastronomie rond het varken, gazpacho’s, gebraden vlees en gefrituurde vis komen telkens terug. Ook tapas, wijn en sherry zijn kenmerkende lekkernijen van deze streek.

Als besluit kunnen we zeggen dat dit een unieke regio is, rijk aan mooie landschappen, cultuur, goed weer, lekker eten en de schitterende zee dus zeker het bezoeken waard!