Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Son Bou is een kleine, rustige badplaats op het Spaanse eiland Menorca. Menorca bevindt zich in de Balearen, de eilandengroep in de Middellandse Zee waar onder andere ook Ibiza en Mallorca deel van uitmaken. Het eiland is bekend omwille van haar prachtige natuur. Hier bepalen de intieme stranden aan het kristalheldere water en de groene bossen in de heuvels evenals de mooie baaien en rotsachtige inhammen het beeld. Orchideeën en verschillende vogelsoorten hebben hier hun natuurlijke habitat en geven een meerwaarde aan de fauna en flora van het eiland. Bovendien is Menorca ook geliefd omwille van de culturele kant. Er bevinden zich namelijk oude kerken en  archeologische en historische bezienswaardigheden.

Son Bou is hier een van de plekken die een bezoekje waard is.

Natuur en Klimaat

In Son Bou staan uiteraard ook de mooie stranden centraal. Er bevinden zich tevens ook bossen en heuvels en achter het strand ligt een groot moerasgebied waar ook een vogelreservaat is gehuisvest. In het hogere gedeelte van deze plaats krijgt men een uniek panoramisch uitzicht over de kustlijn.

Qua klimaat heerst er hier het mediterrane klimaat dat zorgt voor warme en droge zomers en zachte winters. Het aantal zonuren is aanzienlijk hoog.

Toerisme en Bezienswaardigheden

Son Bou bestaat uit drie wijken, met name Son Bou, San Jaime en Torre Soli. De eerste wijk Son Bou is gelegen tussen de heuvels en de zee. Men kan er genieten van het prachtige strand en in het gezellige centrum zijn er leuke winkels en restaurants om lekker te eten en te ontspannen. Het strand in Son Bou is uitgestrekt en het zand loopt heel geleidelijk af in de zee zodat het voor gezinnen met kleine kinderen ook interessant is vanwege de veiligheid.

San Jaime en Torre Soli liggen eerder aan de heuvels in de beboste gebieden.

Deze badplaats heeft wel enkele toeristische accommodaties en een sfeervol centrum waar men zich kan amuseren maar het zijn toch vooral de rustzoekers die hun weg naar hier vinden en natuurliefhebbers.