Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Costa del Silencio

4.2/5 - (5 stemmen)

Costa del Silencio, ook wel bekend als Ten-Bel of Kust van de Stilte, ligt maar 19 km van Costa de la Cruz. Dit snoezige kuststadje is te vinden in het zuiden van Tenerife.

Geschiedenis en cultuur

De naam van Ten Bel’s staat voor de woorden “Tenerife” en “België”. Dit komt door de ligging in Tenerife en de Belg die ooit eigenaar was van Costa del Silencio.
In de jaren 1960 was Costa del Silencio een van de eerste gebieden op het eiland om specifiek voor het toerisme te worden ontwikkeld. Een behoorlijk aantal Britse reizigers bezoeken het stadje, maar de meeste vakantiegangers blijven afkomstig uit Duitsland en België.

Natuur en klimaat

Opvliegende meeuwen en grote golven is wat je het eerste opvalt als je vanuit je hotelkamer de balkondeuren openslaat. De koele lucht van de airconditioning wordt in een klap weggewuifd door de zinderende, verzengende lucht dat naar binnen waait. Oogverblindend is de ronde, gele zon die als een enorm spiegelei aan de lucht staat. Het uitzicht op de zee, waar zonnestralen glinsterend in weerspiegelen, is werkelijk adembenemend. Als je niet de kamer uit gaat om te wandelen om op het strand te relaxen, doe je dat wel vanuit je balkon. Het is vrijwel altijd lekker weer in Costa del Silencio, en dat maakt dit stadje ook zo’n mooie plek om te verblijven.

Toerisme

Voor de minimalisten zijn de restaurantjes, bars en kleine supermarkten ideaal. Als je al tevreden bent met het kleinste, en tóch genieten hoeft een vakantie in Los Cristianos helemaal niet duur te zijn.
Als je toch even eruit moet om van de natuur te genieten: Langs de zuidwest kust van Tenerife ligt heel bescheiden het kleine eiland La Gomera. Als je op bijvoorbeeld een excursie naar het eilandje gaat, weg van de toeristische circuit, ontdek je de volledig ongerepte natuur van het eiland. Bij aankomst heb je het gevoel alsof je net bent aangeland op een plek die de vreemde gevolgen van tijd niet heeft meegekregen. Witte dorpjes, ongerepte bossen en ravijnen staan daar op je te wachten. Neem een camera mee en bereid je voor op een lange, veelzijdige fotosessie. Doe vervolgens een lekker drankje met prima uitzicht op de berg Teide en de diepe valleien die nu door UNESCO zijn beschermd.

Kom ‘s avonds weer lekker terug, blijf achter op het strand en haal een goed boek tevoorschijn. Want dat is wel weer genoeg avontuur voor een dag. Want je gaat op vakantie om van werk te relaxen, dus lange wandelingen, epische trektochten maken en het bezoeken van allemaal kerken en monumenten waar je de naam toch niet van onthoudt is ook niet altijd ideaal. Dus hou het lekker relaxed en minimaal. Verbruik een dag niet meer dan een paar vierkante meter, geniet met volle teugen van de brandende zon en het schitterende uitzicht, en laat vervolgens de UV-stralen zijn werk doen terwijl jij weg droomt in totaal andere werelden.

Bezienswaardigheden

Wie van rust, een dik, goed boek en minimalisme houdt is dus op Costa del Silencio aan het juiste adres. Niet voor niets staat de naam voor Kust van de Stilte.
In het stadje zelf is geen strand te vinden, maar iets verderop is een klein, zwart strand van vulkanisch zand. Veel locals komen hier dan ook om een duik te nemen in het weekend. Het strand is geschikt voor alle leeftijden, dus het is optimaal relaxen. Lees aan het strand een lekker dik boek en kom eens echt tot rust. Laat de drukte van de massa’s toeristen en feestende vakantiegangers die overal een foto van willen maken lekker achter je. Neem een zonnebril mee, smeer een dikke klodder zonnebrandcrème op je lijf en vier vakantie zoals het hoort: rustend en genietend.
Als je op een gegeven moment kramp in je benen krijgt van het lezen, slapen en relaxen dan moet je er wel even tussenuit. Hou jezelf in vorm op de plaatselijke sportclub met tennisbaan en doe gezellig samen met de oudjes een potje jeu de boules. Prijzen zijn heel redelijk en materiaal kun je gratis lenen.
Eeuwig stromend water zie je in “De Zwemmers” dat is een enorme, stenen fontein het centrum van Costa del Silencio. Enorme beelden van mannen en vrouwen met gigantische voorgevels en lachwekkende hoedjes en zwembrillen zitten je erg verschrikt aan te staren. Water in de oren, misschien?
Met verschrikte blikken staren ze jouw kant uit, alsof de Grudge in eigen persoon achter je staat. Bij bijna allemaal staan de monden open, wat misschien best onhandig zou kunnen zijn als je in een zwembad zit. Maar zij staan ten minste veilig in een enorme bak versierd met blauwe mozaïektegeltjes.
Zoek een keer in je vakantie wél het avontuur op. Je hoeft er niet heel ver voor te lopen of te rijden, want slechts een kwartiertje van Costa del Silencio ligt het Palm-Mar. Aan zee kun je een fijne boottrip doen van vier en een half uur. Spring aan boord van de Mustcat Catamaran en laat je meevoeren naar een spectaculair uitzicht op prachtige, imposante vissen die je zeker gezien moet hebben op een vakantie naar Tenerife. Zwemmen en snorkelen, dolfijnen en walvissen, duiken naar het diepe en op zoek naar schildpadden, in de Mustcat kan het allemaal. Erg aanlokkelijk zijn haar gratis drankjes, dat je gewoon aan de bar mag bestellen. Ook kan je daar lekkere sandwiches gaan eten met de crew en de rest van de toeristen die mee zijn. Deze zijn ook onbeperkt, dus een all-you-can-eat lunch kan je lekker op de boot doen.

Eten en drinken

Er zijn maar weinig restaurant in Costa del Silencio, maar dat betekent niet dat je daar niet heerlijk kan eten. Veel restaurants zijn internationaal, dus dat is keuze genoeg en verveel je je nooit. Met kleurrijk opgemaakte borden en leuk gegarneerde gerechtjes is een diner in bijvoorbeeld het Harvester een mooie optie. Ga lekker buiten zitten, of eet na sluitingstijd, het maakt niet uit. Je krijgt porties, een stevige maaltijd. En daar houden wij Nederlanders van. We zijn goede eters en ook op vakantie willen we dit laten blijken, toch? Spanjaarden zijn ook gezonde eters, dus met grote porties word sowieso rekening mee gehouden. Proef de smaakpapil strelende Spaanse taarten, paella, de tortilla’s en de zoete drankjes als Sangria. Kom genieten van gerechten en drankjes waar Spanje zo bekend om staat.

Uitgaan

Of doe je drankjes in de bar, dat kan natuurlijk ook. Gebruik de bar of disco als een uitlaatklep voor al je energie die je de hele dag heb opgespaard. Uitgelaten kunnen dansen in de nacht is misschien wel net zo belangrijk in je vakantie als relaxen en genot. Dus kom en dans de nacht in na een dag van relaxen, en slaap lekker uit de volgende morgen. Want daar heb je vakantie voor.

Top 5 restaurants

1. Oasis Café (Aanbevolen door 100%)
2. Harvester (Aanbevolen door 94%)
3. Alejandra Cafe Bar and Gril (Aanbevolen door 92%)
4. Gallagher’s Cafe & Bar (Aanbevolen door 90%)
5. Tijl (Aanbevolen door 90%)

Top 3 Hotels

1. Marino Tenerife
2. Hotel Palia Don Pedro
3. Apartments Alondras Park