Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
4/5 - (4 stemmen)

Playa de Muro is een schitterende badplaats in de vorm van een kuststrook die onderbroken wordt door een kanaaltje. Het ligt in de populaire Balearen in Spanje, meer bepaald in het zonnige en drukbezochte Mallorca, tevens het grootste eiland in de Balearen.

Deze mooie plek bevindt zich tussen Puerto de Alcudia en Ca’n Picafort, eveneens zeer mooie kustplaatsjes, te ontdekken door vakantiegangers.

ToerismeVrouw in bikini zwemmend in helderblauw water

Playa de Muro heeft verschillende elementen om iedereen te bekoren. Eerst en vooral is er een opvallend mooie natuur. Achter de hoofdweg ligt er een groot natuurreservaat dat uit moeras bestaat. Ook bevindt zich er een meer en in het meer toeristische deel zijn de stranden en het centrum zeer geliefd. Vanwege de langgestrekte vorm is er niet echt een rond centrum maar overal staan er gezellige winkeltjes en restaurants uitnodigend te wachten. Net zoals in de rest van Spanje kan men overal en ook hier lekker tafelen en smullen van de plaatselijke lekkernijen en dranken.
Hier zijn vooral de Engelse pubs erg in trek. Ook de bars en de twee discotheken worden graag bezocht door de feestende toeristen.
De stranden bestaan uit zacht zand en verschaffen eenieder uiterste genot met hun ligging aan deze prachtige zee. Elke dag gaan de mensen er op zoek naar fun en rust onder de Spaanse zon. De kindjes worden ook verwend in de speeltuin en er is tevens een kinderskelterbaan.

Bezienswaardigheden

Palma de Muro ligt welbepaald aan de noordkust van Mallorca en er zijn in de omgeving nog andere mooie en leuke badplaatsen die men kan bezoeken. Alcudia en Albufeira zijn hier enkele van. Qua trips kan men het natuurreservaat van Albufeira bezoeken en de natuur landinwaarts. Overal liggen mooie meertjes en bossen en het is een uitstekende plek voor fietstochten. De hoofdstad Palma ligt op een kleine 60 kilometer afstand.