Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (1 stemmen)

Cala d’Or is een typisch, gezellig wit dorpje, gelegen in het zuidoosten van het eiland Mallorca. Met een fantastische ligging aan de azuurblauwe Middellandse Zee, met romantische wandelplekken, gouden stranden en leuke bezienswaardigheden is dit een favoriete vakantieplek voor vele toeristen.

Toerisme en BezienswaardighedenBoten in de haven van Cala d'Or

Cala d’Or is voornamelijk bekend om zijn fantastische natuur. Net als in heel Spanje overtreft de natuur hier ook alle verbeelding en heeft het de naam tuinbaai gekregen. In het achterland liggen vooral veel akkers en olijfboomgaarden. Ook andere geurige fruitbomen en vijgencactussen zijn er te vinden. De kust bestaat uit 8 kleine baaien, cala’s genoemd en fijne zandstranden die zeer geleidelijk naar de zee aflopen. Rotsen en pijnbomen sieren het Cala d’Or strand dat één van die mooie stranden in de streek is, en achter het strand ligt er nog gras en een betonplateau. Verder is er een jachthaven en een klein centrum waar het gezellig vertoeven is. Men kan zich amuseren in dat levendige stadsdeel en een terrasje doen of lekker gaan eten. Aan de jachthaven liggen de chiquere zaken en ook de andere eetgelegenheden zijn zeer sfeervol en schotelen u lekkers van Spanje en van deze streek voor. Wie graag uitgaat, kan terecht in de verschillende clubs en bars en er bevinden zich ook een aantal Engelse bars voor de liefhebbers. Een frisse cocktail drinken of karaoke doen, de Nederlandse bar bezoeken en tapas eten tijdens een flamencoshow, het kan allemaal in deze mooie plaats. De discotheken en de discobars zijn ook een bezoekje waard, amusement verzekerd alvast! Voor wie graag winkelt, valt er heel wat te spotten in de verschillende shops. Dat gaat van lederwaren tot souvenirs tot juwelen, kleren en keramiek.

Het is hoe dan ook een feit dat iedereen, van jong tot oud zich niet zal vervelen in dit fantastisch badplaatsje. Men kan allerlei sporten beoefenen waaronder tennis, paardrijden, minigolf, duiken en watersporten. Men kan ook een tocht maken met een glasbodemboot wat een unieke ervaring is. Ook andere boottochten naar de andere paradijselijke plekjes in de buurt en diepzeevissen zijn mogelijke leuke activiteiten. In de andere gemeenten in de omgeving kan men ook culturele uitstapjes doen. Kortom, Cala d’Or is een schitterende vakantieplek om te verblijven vanwege de prachtige natuur, het bruisende centrum, de kindvriendelijke stranden en activiteiten en de romantische baaien.