Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Playa de las Americas is een schitterende badplaats in Tenerife. Met tal van winkels en restaurants en een bruisend nachtleven is dit één van de populairste plekken in het zonnige Spanje. 

Geschiedenis en cultuur

Playa de las Americas is vrijwel volledig herbouwd als toeristisch resort. Jeugdige vakantiegangers kunnen hier prima terecht om een spannende vakantie te vieren. Voor rust, historische bezienswaardigheden en cultuur is dit misschien niet de beste plek in Spanje, maar dit resort wordt wel het Mekka voor het massatoerisme genoemd binnen de Canarische Eilanden. Met haar vele restaurants, hotels, zwembaden en uitgaansmogelijkheden is dit de ideale plek om met vrienden of je partner de vakantie te vieren. In Playa de las Americas hoef je je geen moment te vervelen. Blijf een hele week in dit prachtige resort en je hebt nog steeds de helft nog niet gezien.
Beleef het (onder)waterpret door te snorkelen, duiken en te windsurfen. Ga op een bruinbak-missie op een van de artificiële stranden, wiens voordeel het schone zand is, speciaal geïmporteerd uit Afrika om vakantiegangers en toeristen nog beter een vakantiesfeer te bezorgen.

Natuur en klimaatMoeder spelend met haar zoon in het water

Playa de las Americas heeft de begrip “verstedelijking” meer dan goed begrepen. Toch zal het aan het uitzicht niet liggen. Sla ‘s ochtends in je pyjama de balkondeuren open. Besef je weer hoe mooi het leven kan zijn als je al zoveel van alleen je uitzicht kan genieten. Van dichtbij wuivende palmbomen en vrolijk uitziende mede-vakantiegangers die door het centrum wandelen en in de verte het blauwe water, gele stranden en gezellige boulevards.
Playa de las Americas is niet bepaald vergoten van de bossen en flora, maar er valt meer dan genoeg te doen voor jongeren en gezinnen met kinderen.
Je hoeft niet perse de deur uit te gaan om een leuke dag te hebben. Je kan ook gewoon in het hotel van alle voorzieningen gebruik gaan maken. Maar voor een echt avontuur moet je toch echt buiten de boel verkennen en meemaken.
Op het strand kan je eens goed afkoelen van het warme weer. Het hele jaar door is het er gemiddeld boven de twintig graden. Dit maakt Playa de las Americas juist zo’n geweldige vakantiebestemming, het hele jaar door. In de zomermaanden is het overdag geweldig weer, relatief niet al te heet (gemiddeld 29 graden op zijn heetst), dus vooral niet te warm om energie te besteden aan avontuur.

Toerisme

In Playa de las Americas zijn er zeer veel en zeer uitgebreide toeristische faciliteiten. Hotels en resorts met een waaier aan activiteiten en entertainment staan overal waar je kijken kunt. Het leven buiten is eveneens schitterend. Plaatselijke zandstranden lokken elke dag vele toeristen om te kunnen genieten van de zon en de zee.
Men kan er watersporten en andere sporten beoefenen of gewoon luieren. Ook romantische strandwandelingen bij zonsopgang- of ondergang zijn erg in trek. Zowel het Europa-strand als het Camison-strand staan ligbedden en parasols.
In de bar annex restaurant kun je terecht voor een hapje en een fris drankje. Dankzij de geleidelijke afloop van strand tot zee is het ook een aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen. Aan het Carlota-strand kunnen de kleinsten zich ook vermaken op de trampolines. Maar niet enkel op het strand, ook in de grote speeltuin zullen de kleinsten het ook naar hun zin hebben.

Bezienswaardigheden

Neem in de middag een geweldige tour langs de wateren van Playa de las Americas. Ontdek de geheimen van de zee en klim aan boord van de Eden Catamaran. Geniet van de uitkijk op machtige zeedieren als walvissen en dolfijnen. Maak foto’s met je mobiel vanaf de boot en/of laat een foto van jou en je partner nemen door de crew. Deze kan je afhalen van hun Facebookpagina. Als lunch inbegrepen krijg je een lekkere ham- of kaassandwich en een blikje frisdrank. Meer heb je ook eigenlijk niet nodig bij het varen. Bereid er op voor dat je waarschijnlijk niet droog zal blijven. Laat waardevolle spullen (zoals een peperdure camera of sieraden) dan ook in het hotel.
Ontdek meer van het onderwateravontuur door te participeren aan de 3-uur durende tour. Naast de twee uur varen neemt de Eden Catamaran je ook nog mee naar een baai waar je heerlijk kan zwemmen en snorkelen. Een uitstekende dagbesteding voor de zwemgrage avonturiers.

Ga ook eens naar congrespaleis Piramide de Arona, het grootste auditorium van Europa. Besteed je namiddag aan animatie en amusement in dit theater. Of je nou naar een toneelstuk, dansoptreden of musical gaat, Piramide de Arona belooft een voorstelling die je niet snel zult vergeten.

Eten en drinken

Bij zon, zee en strand hoort natuurlijk ook een barbecue. Binnen de restaurants van Playa de las Americas kun je je vol eten met overheerlijke vakantiegerechten als gebraden vlees, salades en stokbrood met kruidenboter. Maar uiteraard kan je ook een restaurant met andere soorten gerechten, zoals de Britse, Spaanse, Italiaanse, Japanse en Chinese keukens. Veel restaurants in Playa de las Americas zijn gelukkig relatief goedkoop.
Het maakt niet uit hoeveel je bestelt; Spanjaarden houden zelf ook van veel eten en met Engeland (waar de meeste toeristen vandaan komen) in de top vijf dikste landen ter wereld, zijn ze wel het een en ander gewend.
Zet na het eten koers naar het Safaricentrum en doe in het donker een lekker drankje voordat je uitgaat.
Geniet ondertussen van de “Dancing Fountain Show“. Geweldige show voor kinderen en een romantisch uitzicht voor stelletjes. De Dancing Fountain Show komt elke avond op acht, negen en tien uur. Een half uur lang kan je wegdromen in een magische ambiance waar deze show van voorziet.

Uitgaan

Beleef het uitgaansleven in Veronicas Strip: Hét centrum voor het nachtleven in Playa de las Americas. Sound in crème is de ideale club als je er komt voor de drank. Shots en bier daar zijn daar om te beginnen al relatief goedkoop, en een avond daar zul je (als je niet te veel op hebt) niet snel vergeten.
Als je door de Veronicas Strip wandelt, zullen er waarschijnlijk mensen van de PR je aandacht vragen. Zij zullen reclame maken voor de club waar zij voor werken, en wie weet maken ze nog een goede deal met je. Korting op drank of toegang is wat zij je hoogstwaarschijnlijk zullen aanbieden. Ja, hier kan je goed terecht als je flink uit je dak wilt gaan met je vrienden of je partner, tijdens de vakantie.

Top vijf Hotels

1. Aparthotel Marylanza Suites & Spa (Beoordeeld met 8,3)
2. Hotel Noëlia Sur (Beoordeeld met 8,2)
3. Appartementen Parque del Sol (LG) (Beoordeeld met 8,2)
4. Hotel Spring Vulcano (Beoordeeld met 8,1)
5. Appartementen Parque del Sol (HP) (Beoordeeld met 8,1)

Top vijf restaurants

1. First Love
2. Friends Lounge Bar & Restaurant
3. Thai Botanico
4. Lo Squalo Surf Bar
5. Empire Modern British Restaurant & Steak House

Bron: www.tripadvisor.nl

Top vijf bezienswaardigheden

1. Piramide de Arona
2. Golf Las Americas
3. Horse Riding Tenerife
4. Dancing Fountain Show
5. The Patch

Bron: www.tripadvisor.nl