Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

C’an Picafort

5/5 - (3 stemmen)

Mallorca is een wereldberoemd eiland, gelegen in de Balearen in het prachtige Spanje. Het herbergt verschillende gezellige badplaatsen die aan menig toeristen van over de hele wereld een tijdelijke thuis- en plezierhaven bieden. C’an Picafort is zo een plekje en het is gesitueerd aan de noordkust van Mallorca, in de mooie baai van Alcudia.

BezienswaardighedenMooie baai met helderblauw water en rotsen

10 kilometer landinwaarts bevindt zich het dorpje Santa Margalida waar de grootste archeologische site van het eiland ligt. Santa Margalida is tevens de plaats waar de meeste inwoners van C’an Picafort wonen en leven. In dat archeologische paradijs ligt het bezaaid met vooral pre-Romeinse overblijfselen waaronder het populaire Son Real Necropolis dat veelvuldig wordt bezocht.

Toerisme

C’an Picafort is misschien iets minder toeristisch uitgerust dan de andere badplaatsen in Mallorca, doch is het heel mooi en gezellig.Vooral Duitse toeristen brengen hier graag hun vakantie door. Het is van een oud vissersdorpje getransformeerd tot een heus stadje en er is voor ieder wat leuks te doen. Vanuit de haven vertrekken er elke dag bootjes voor een pleziertochtje op het heldere water.
Daarnaast is de brede promenade aan de zee ook een ware trekpleister. Men kan er wandelen en winkeltjes bezoeken en uiteraard een terrasje doen. Het staat er vol met restaurants en bars en het loopt door tot de modernere wijk Son Baolo 2 kilometer verder. Daar vindt men meteen een van de mooiste stranden ook en een natuurreservaat. Allerlei dieren als konijnen, rode fazanten en veel meer hebben hier hun verblijfsplaats en men kan de dieren en planten bekijken. Kortom, mooie stranden, de vriendelijke lokale bevolking, gezellige restaurants en twee clubs om ‘s nachts een beetje amusement te hebben, maken van C’an Picafort een prettige vakantieplek.