Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
4/5 - (3 stemmen)

Illetas is gelegen aan de zuidwestkust van Mallorca, dichtbij de baai van Palma en behoort tot het district Calvia. Het is een mooie badplaats maar nog niet zo uitgebreid toeristisch als de meeste andere plekken op het eiland. Het is eerder een mondaine badplaats voor de chiquere en rijkere toerist.

ToerismeCulturele bezienswaardigheden in Palma

Vooral koppels en cultuurliefhebbers verkiezen Illetas als vakantiebestemming en kunnen van hieruit de mooie stad Palma bezoeken om er de culturele monumenten te bezichtigen. Ook de eigen bevolking en de bewoners van Palma komen hier graag voor een vakantie. In Illetas liggen er chique accommodaties en het wordt ook wel het Monte Carlo van Spanje genoemd.
Langs de kust van Illetas liggen de woonwijken Bendinat en Portals Nous waar de jachthaven ligt. Daar liggen de dure boten aangemeerd voor het bewonderen. Illetas bezit een prachtige natuur met veel groen en ook de stranden zijn er fijn en schitterend aan de azuurblauwe Middellandse Zee. Het playa Cala Comptessa en het Playa d’Illetas zijn voorzien van ligbedden en parasols en er zijn snackbars aanwezig.

Bezienswaardigheden

De mooie baaien en de natuur en rijke bossen in het achterland zijn hier de bezienswaardigheden. Uiteraard zijn tripjes naar de omliggende gemeenten op dit prachtige eiland ook mogelijk.