Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (1 stemmen)

Cala Millor is een prachtige vakantieplek met een uitstekend klimaat waar het het hele jaar door lekker warm is en het ligt ten oosten van Mallorca. Het is klein maar fijn, een gezellige plaats met een mooi, exotisch strand aan de azuurblauwe Middellandse Zee en het is er ideaal voor rustzoekers. Hier vindt iedere toerist wel wat naar zijn zin om te doen en te zien.

ToerismeHet stand van Cala Millor met huizen en helderblauw water

Met zijn gezellige terrasjes, leuke winkeltjes op de sfeervolle boulevard, restaurants, bars en een prachtige natuur is Cala Millor niet alleen goed voor een strandvakantie maar heeft het ook heel wat anders te bieden voor jong en oud. Men kan wandelingen maken in de natuurgebieden of boottochtjes maken op het heldere water. De speciale piratenboottocht met aan boord eten en drinken plus live-muziek is een absolute topper! Ook worden er tochten per paard georganiseerd om het stadje te verkennen.

Er zijn verschillende mogelijkheden qua sport en daar behoren heel wat watersporten toe. Wie wil kan luieren op de gouden stranden en wie zijn dagen op een sportievere manier wil doorbrengen, kan zich bezighouden met de plezierige activiteiten. In dit populaire badplaatsje kan men bijvoorbeeld een potje tennis spelen, fitnessen, mini golfen, paardrijden, voetballen, duiken, waterfietsen en nog veel meer. Voor de kindjes zijn de prachtige stranden ideaal om te spelen en om pootje te baden. Dankzij de langzame afloop van het zand in het water en de ondiepe bodem aan het strand, is het veilig dat zij zich ook op tijd en stond verfrissen en amuseren in en naast het water.
In de plaatselijke duikschool kunnen zij bovendien samen met u deelnemen aan de lessen. Maar de speeltuin zal vooral helemaal in de smaak vallen bij de kleintjes.
Naast vele toestellen zijn er ook nog pony’s om rondjes op te rijden en trampolines om zich helemaal op uit te leven en om ter hoogste te springen. Bovendien bevindt er zich een waar safaripark in Cala Millor, waar iedereen zijn ogen zal uitkijken en niet alleen de kinderen.

Bezienswaardigheden

Met de toeristentrein kan u ook naar La Palma gaan en daar de verschillende toeristische plaatsen bezoeken. Of de mooie plaatsen als Porto Cristo en Formentor zijn ook een bezoekje waard en zijn makkelijk te bereiken met de boot. El Arenal naast Playa de Palma is nog een leuke plek en men kan er de zee opvaren in een glasbodemboot, een heuse ervaring!