Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (2 stemmen)

Mallorca of Majorca is het grootste eiland van de Balearen. Dat is een groep eilanden die in de Middellandse Zee liggen en toebehoren aan Spanje. Het eiland is meer dan 3600 km2 groot en heeft als hoofdstad Palma de Mallorca. Hier is vooral het Catalaans de spreektaal.

 

Steden en dorpjes Mallorca

Alcudia
Cabo Blanco
Cala Bona
Cala d’Or
Cala Millor
Calas de Mallorca
Ca’n Pastilla
Ca’n Picafort
El Arenal
Illetas
Palma Nova
Playa de Muro
Playa de Palma
Puerto de Alcudia
Puerto de Soller
Sa Coma
Santa Ponsa
Son Caliu

Geschiedenis en cultuur Mallorca

Mallorca werd lang voor Christus door de Carthagers en nadien door de Romeinen veroverd en daarna zijn er nog verschillende volkeren geweest die het hier als hun thuis hebben beschouwd. Dit waren onder andere de Vandalen, de Byzantijnen en de Moren. In de 13de eeuw veroverde Jaume I Palma terug maar de Arabieren bleven lange tijd weerstand bieden tot in 1276 het eiland een zelfstandig koninkrijk werd. Maar pas in 1983 kregen de Balearen hun eigen autonomie. 
Voor cultuur moet men in de hoofdstad zijn. Het Almudaine Paleis met zijn baden en Moorse architectuur is een parel. Ook het gotische klooster van Fransiscus uit de 14e eeuw is een bezoek waardig. Tal van musea en culturele bezienswaardigheden verrijken ieders vakantie. Het oude fort van Castell de Bellver, het Es Baluard Museum voor Moderne Hedendaagse Kunst, het kunstencentrum Fundacio la Caixa en de Grotten van Genova net buiten de stad. In het centrum van de stad staat de kathedraal La Seu trots te pronken en nog andere monumenten wachten om bewonderd te worden.

Natuur en klimaat Mallorca

In het westen heeft Mallorca vooral steile rotsformaties aan de kusten en in het oosten en het zuiden bestaat het uit mooie kleine stranden, calas genoemd, en vele baaien. Lagunes, moerassen en duinen komen er veelvuldig voor. Er zijn verschillende bergen waarvan het Tramontana-gebergte het hoogste punt bevat, met name 1445 meter.
Heuvels, diepe ravijnen, druipsteengrotten en zandstranden bepalen het variabele karakter van het Mallorcaanse landschap. Het klimaat in Mallorca is subtropisch en een typisch mediterraans klimaat. In de eerste twee maanden van het jaar is het er zeer koud en naast felle winden valt er ook geregeld sneeuw in de hoge bergen. In de zomer kan het er heet worden en valt er zelden regen maar aan de kust brengt een zeebriesje altijd verfrissing.

Toerisme Mallorca

Dit prachtige eiland is uiteraard wereldbekend om haar toerisme. De mooie landschappen, de perfecte stranden, de authentieke dorpjes, het lekkere eten en het bruisende uitgaansleven dragen hiertoe bij. Er is veel ontspanning en recreatie voorzien voor jong en oud. Verschillende sporten, allerlei watersporten en golf zijn hier erg in trek. Een bruisend nachtleven in contrast met kameeltochten en restaurantbezoekjes zijn leuke alternatieve bezigheden. En niet te vergeten de talloze winkels en shoppingcentra voor de liefhebbers. Mallorca is een All Inn ontspanningsbestemming! Een supermooie plaats om te bezoeken is het pittoreske dorpje Fornalutx in het noordwesten van het eiland waar prachtige traditionele huisjes zich afwisselen met vele sinaasappelboormgaarden. 
In PALMA DE MALLORCA, de hoofdstad vindt men in de  toeristische centra de levendige uitgaansbuurt. Abaco is de beste cocktailbar die je niet zomaar mag voorbij wandelen. En de casino is ook zeer geliefd.

In ALCUDIA is één van de mooiste stranden, een gezellige boulevard met winkels, restaurants en bars. Hydropark is een fantastisch waterpark. Kinderentertainment is er hier dus in overvloed. CALA DÂ’OR, een prachtig dorpje en Gouden Baai genoemd, is echt een kunstenaarsplek. Weerom schitterende zandstranden, allerlei uitgaansgelegenheden en een mooie haven sieren het dorp. Palma Nova en MAGALUF zijn bij elkaar horende badplaatsen waar naast de jachthaven en de stranden ook het uitgaansleven een must do is! De topdiscotheek BCM is daar gehuisvest. In ARENAL zijn er grote mini-golfparken en Green Planet is het grootste reptilarium ter wereld. Er zijn nog vele andere badplaatsen met een ruim aanbod aan plezierige activiteiten

Mallorca is ook erg geschikt als vakantiebestemming voor het hele gezin. Zo ligt op 4 kilometer afstand van Porto Cristo het familievriendelijke. Dit verblijf staat ook wel bekend als een van de betere clubs op Mallorca.

Top 5 hotels Mallorca

1. Hotel Barceló Cala Viñas (beoordeling 7,5)
2. Hotel Palma Bay Club  (beoordeling 6,9)
3. Appartementen Playa Ferrera (beoordeling 7,0)
4. Hotel Sun Club Eldorado (beoordeling 7,7)
5. Appartementen Ben Hur (beoordeling 7,9)

(bron: Zoover)

Top 5 Restaurants Mallorca

1.  Feliciano’s, Peguera (aanbevolen door 100%)
2.  Mistergreens, Sa Pobla (aanbevolen door 100%)
3.  D’alt des Coll, Soller (aanbevolen door 100%)
4.  Julie’s Sweets and Sandwiches, Cala Bona (aanbevolen door 97%)
5.  QuitaPenas Valldemossa, Valldemossa (aanbevolen door 98%)

(bron: Tripadvisor)

Top 5 Attracties en bezienswaardigheden Mallorca

1.  Serra de Tramuntana
2.  Pirates Adventure Show, Magalluf
3.  Experience Mallorca, Ca’n Picafort
4.  Artestruz Mallorca, Palma de Mallorca
5.  Come Fly With Me, Magalluf

(bron: Tripadvisor)

Top bestemmingen in Mallorca

Palma de Mallorca
Pollenca
Port de Pollenca
Cala d’Or
Puerto Alcudia

Het weer in Mallorca

Find more about Weather in Palma de Mallorca, SP

Aanbiedingen Mallorca vakantie