Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

San Sebastian

5/5 - (1 stemmen)

San Sebastian is een klein paradijsje, slechts twaalf kilometer van de Franse grens af. Het is een levendige stad met ongeveer 185000 inwoners, van wie ongeveer 16500 studenten van over de hele wereld. Door het brede scala aan culturele aanbod is San Sebastian het is de culturele hoofdstad van het Baksische land.

Geschiedenis en cultuur

Er zijn maar weinig steden in Spanje die zo veel kunnen bieden in een kleine omgeving. San Sebastian staat bekend om haarman sitting on chair playing guitar internationale keuken, grote muziekfestivals en talloze andere festiviteiten. De Semana Grande, bijvoorbeeld.De ‘Grote Week’ van San Sebastián begint elk jaar met de traditionele Cañonazo (kanonschot), die wordt gelanceerd vanaf Alderdi Eder. Zonder twijfel is de vuurwerkwedstrijd een van de belangrijkste elementen van deze feestweek. Deelnemers vanover de hele wereld komen naar San Sebastian om mee te doen en hun vuurwerk te laten zien.

Maar muziek heeft ook een belangrijke plaats in het festival, want grote muzikale sterren verzamelen zich in de stad en geven spetterende optredens. In San Sebastian wordt natuurlijk ook Carnaval gevierd, evenals de Tinkers’ festival en de Caldereros. De inwoners van San Sebastian houden wel van feesten. Veel inwoners en families hebben zo hun eigen opmerkelijke gewoonten en tradities. Het is daarom ook heel leuk om eens die tradities op te zoeken en er aan mee te doen. Een dag in San Sebastian is altijd anders en heel interessant. De stad heeft een prachtige natuur, heerlijke stranden en bergen… In de koude maanden kun je zelfs skiën in de Pyreneeën, op slechts twee uurtjes rijden.

Toerisme

San Sebastian biedt voor elke soort vakantieganger de perfecte combinatie van stad, strand en bergen. De stad staat ook bekend om haar veiligheid en vriendelijkheid. De rustieke omgeving doet wonderen voor de ziel. Je zult er niet veel flats of andere grijze gebouwen vinden of industriele gebieden. De stad is een model van goede stedenbouw, vriendelijke mensen en interessante architectuur. San Sebastian wordt vaak vergeleken met Rio de Janeiro, en dat zegt al heel wat.

In de stad ontdek je een andere kant van Spanje. De Baksische cultuur en tradities die al eeuwenlang in de omgeving worden gevolgd. Door de geografische ligging van de stad maakt het een ideale uitvalsbasis om twee landen in één reis te bezoeken. Frankrijk is slechts op twintig kilometer te bereiken!
De gastronomie in San Sebastian is eveneens ongeëvenaard.De stad voorziet van uitstekende restaurants en bars. Proef lekker onder de zon de heerlijkste tapas, of snuffel op het strand naar pinchosbarretjes. Rond etenstijd geeft de stad al helemaal haar heerlijke sfeer af; geuren verspreiden zich door de straten, pannen staan op het vuur en geven een onthulling van een algemene waardering voor lekker eten.

Natuur en Klimaat

De natuur van San Sebastian is ongeëvenaard. San Sebastian huis veel prachtige gebouwen, zoals het Miramar Paleis. Dit paleis isselective focus photography of green palm tree speciaal gemaakt als zomerverblijf voor koningin Maria Cristina en haar koninklijke familie. Zij besloot haar zomers te besteden in de stad. Vanaf 1887 spendeerde zij haar zomers in San Sebastian, in dit paleis. Het paleis heeft een geweldig uitzicht over de twee stranden van de baai, de de Isla de Santa Clara, direct gelegen tegenover het Miramar Paleis. de tuinen van het paleis zijn werk van de meesterlijke tuinman Pierre Ducasse, ook de schepper van de tuinen van de Aiete Paleis en de Plaza de Gipuskoa.

Neem vooral een bezoekje aan het paleis en voel je eens als een echte koningin. 
Of je neemt liever een dagje aan het strand! De Zurriola-strand is zo’n beetje de beste keuze die je kunt maken. De belangrijkste onderdelen van dit gouden paradijsje zijn de golven, de branding en de jongeren. Midden in de wijk Gros neemt dit strand haar plaatsje en is de favoriete bestemming voor jongeren en surfers van over de wereld. Zij komen naar dit strand om plezier te maken en mensen te ontmoeten. Deze dynamiek is precies waarom dit strand zo aantrekkelijk is voor de toeristen. Jaarlijks worden op dit strand veel surftoernooien en volleybalwedstrijden georganiseerd. San Sebastiaan heeft een mild klimaat, het hele jaar door. Het weer hier is nooit te koud of te warm. In de winter wordt het gemiddeld 8 graden, in de zomer gemiddeld 22.
In de zomer waait er een lekker briesje door de straten van San Sebastian, dus strompelend zweten hoef je in de stad niet te doen.

Bezienswaardigheden

Tijdens een bezoek aan San Sebastian zal je verliefd worden. De eerste aanblik van de glinsterende baaien, stranden van goud zand en turquoise golven zal je hart doen overslaan. Het koppelen van deze natuurlijke schoonheid met de lokale keuken- van decadent Michelinster maaltijden tot heerlijke hapklare pintxos hoort allemaal bij de allure van de stad. Maar deze liefdesrelatie hoeft niet een flirt te zijn. In de maand Juni van vorig jaar heeft de stad ons allen verzekerd de Culturele Hoofdstad van Europa zijn. Vanaf 2016 zal de stad ervoor te zorgen dat het zijn beste beentje voor zal zetten voor de komende jaren.
Begin de dag eens met een wandeling langs de promenade die stad grenst aan het strand. Of, voor een nieuw perspectief van een prachtige kust scène, moet je de tien minuten boottocht nemen, van de haven van Santa Clara tot het midden van de baai.

Dit onbewoonde eilandje heeft haar eigen strookje zand. heel lieflijk en relaxend om even alleen te zijn.
De heuvel Urgull bevindt zich tussen de Parte Vieja en de boulevard Paseo Nuevo. Deze heuvel heeft twee wandelpaden, De ene start bij de Plaza de Zuloaga, de ander bij het aquarium. De wandeling is goed te doen en leidt langs verschillende zijpaadjes en uitkijkpunten. Bovenin deze heuvel bevindt zich een ruïne van het kasteel van Castillo de La Mota. Naast authentieke kanonnen vind je er ook de nodige informatie over de oorlog met Napoleon. Andere bezienswaardigheden zijn het Cementario en het Sagrado Corazón. Het Cementario de los Ingleses is een begraafplaats ter ere van de Britse troepen die deelnamen aan de onafhankelijkheidsoorlog in de negentiende eeuw. Het Sagrado Corazon is ook werkelijk een plaatje, een openbare tuin met een dertig meter hoge Christusbeeld genaamd Sagrado Corazón.

Eten en drinken

Ga lekker je huiswerk eten! Niet door de les heen slapen, de Multi-Michelinster chefkok zou nog wel eens boos op je kunnen worden. Want in de Baskische culinaire centrum geeft kooklessen aan iedereen, onder leiding van chefkok Ferran Adrià. Het gloednieuwe campus geeft niet allen vierjarige opleidingen aan studenten, maar ook cursussen voor gastronomische liefhebbers. Lekker in de klas staan met andere vakantiegangers en klaarmaken van heerlijke gerechten. En natuurlijk opeten! maar als je het eten liever laat maken, kun je natuurlijk gaan naar het Ni Neu. Dit is een restaurant in het Kursaal naast het strand van Zurriola. Het restaurant heeft gladde, zwarte muren en de uitgelichte tafels zijn het toneel waarop de stijlvolle tafelzet verzamelt. Onder het licht van de kroonluchters kun je hier lekker dineren van de tartaar van tonijn of geroosterd lamsvlees met koffie en kardemom. Heerlijk!

Uitgaan

Vermijd de cheesy disco aan het strand en ga op zoek naar de relaxte bar Ondarra. Vroeg in de avond is de wijk Gros de ideale plek voor een heerlijke gin-tonic met vrienden. In de avondsferen kun je als geen ander de stad leren kennen. Lekker met een drankje aan de Spaanse bar of dansen in de discotheek met een nieuwe vlam? In San Sebastian weet je het maar nooit. Maar een ding is zeker; in deze stad zul je je heerlijk vermaken.

Top 5 bezienswaardigheden

1. La Concha Beach
2. Parte Vieja
3. Monte Urgull
4. Combs of the Winds
5. Zurriola Beach

Top 5 restaurants

1. Martin Berasategui
2. bar nestor
3. Arzak
4. Borda Berri
5. Bar Antonio

Top 5 Hotels

1. Hotel Maria Cristina San Sebastian
2. Villa Soro
3. Hotel de Londres y de Inglaterra
4. Hotel Astoria 7
5. Hotel Leku Eder