Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (1 stemmen)

El Arenal ligt aan de centrale zuidkust van Mallorca en aan het eind van het strand van Playa de Palma. Het is een mooie vakantieplaats aan de Middellandse Zee en zeer populair en geliefd bij toeristen van alle windstreken. Vooral jongeren zien hier een vakantie wel zitten.

ToerismeOlijven, hapjes en een glas sangria

El Arenal heeft een van de beste zandstranden van heel Europa en is bekend vanwege de vele toeristische attracties. Het bekende lange strand is maar liefst 7 kilometer lang en ondanks de vele bezoekers vindt iedereen er wel een plekje om heerlijk te zonnen en te genieten van het heerlijke weer. Er bevindt zich tevens een boulevard waar het een plezier is om te wandelen langs de vele restaurants, terrasjes en bars. Die zijn vooral in trek vanaf dat het donker begint te worden tot in de vroege uurtjes. Zowel aan de boulevard dichtbij het strand als meer landinwaarts bevinden zich verschillende uitgaansgelegenheden zoals clubs en discotheken.
Qua eten zal het u aan niets mankeren in El Arenal. De gezellige restaurants serveren er de heerlijkste gerechten, zowel traditionele Spaanse maaltijden als tapas en andere lekkernijen uit de wereldkeuken. Vooral de verse vis die men overal kan vinden, is een aanrader. Enkele typische gerechten zijn gazpacho, gefrituurde inktvisringen, paella uiteraard en lekkere sherry dat erbij wordt gedronken. Wie graag gaat shoppen tijden zijn vakantie kan zijn hart ophalen in de leuke kleding- en souvenirwinkels in het centrum.

Bezienswaardigheden

El Arenal was vroeger een vissersdorpje en is bekend om haar groene natuur. Overal staan waaiende pijnbommen, weelderige bossen en vlakke akkers. In de smalle straatjes staan er veelvuldig palmbomen geplant waardoor men meteen in vakantiestemming komt. Net buiten het stadje bevindt zich het Aquacity Park waar kinderen dol op zijn. Men kan ook een tochtje maken met een glasbodemboot, een unieke ervaring.

In Mallorca is er naast El Arenal nog het een en ‘t ander te zien in de nabije omgeving. Cap de Formentor bijvoorbeeld is een rotsformatie vanwaar men een schitterend uitzicht heeft op het eiland en op de Middellandse Zee. Deze rotsen bevinden zich in het uiterste oosten van het eiland. Daarnaast kan men ook het Castelle de Bellver bezoeken, een prachtig rond fort dat zich in de hoofdstad Palma bevindt. Nog in Palma is de Kathedraal La Seu, een gotisch prachtgebouw dat op wel 400 jaar tijd is gebouwd en toebehoort aan de mooiste kerken van de wereld.