Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (1 stemmen)

Son Parc is een prachtige vakantiebestemming met een ligging aan de noordkust van het prachtige eiland Menorca. Menorca bevindt zich in de Balearen, een Spaans eilandengroep in de Middellandse Zee waarvan Menorca een van de mooiste is met zijn unieke natuur- en cultuurelementen. Uiteraard zijn het vooral de witte stranden die hier het meest populair zijn en die schitteren aan het azuurblauwe water.

Son Parc beschikt dan ook over een fantastische zandstrand en nog veel meer om het de vakantiegangers naar de zin te maken.

Natuur en Klimaat

In Son Parc heerst er net zoals in de rest van de Balearen een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog, de winters zacht en de tussenseizoenen vrij wisselvallig. Er zijn maar liefst 300 zonuren.

Toerisme

Naast een weelderig strand heeft Son Parc nog een heel grote troef voor liefhebbers, namelijk de golfmogelijkheden. Golf is sowieso een zeer geliefde sport in Spanje maar vooral hier op de eilanden en met name in Son Parc vindt men een groot golfterrein met 18 holes. Dat is tevens de enige op heel het eiland en wordt druk bezocht. Verder zijn er verschillende verblijfsaccommodaties die zeer praktisch en budgetvriendelijk zijn ingericht en voorzien zijn van comfortabele faciliteiten voor jong en oud.

Son Parc is trouwens een gezinsvriendelijk plaatsje. Het zachte zandstrand loopt zeer geleidelijk af in het heldere water en is daardoor zeer kindvriendelijk. Het heeft zelfs de status van de Blauwe Vlag. Men kan hier veilig zwemmen en ook aan watersporten doen zoals kanoën, waterfietsen en zelfs snorkelen en duiken. Er bevinden zich hier enkele souvenirwinkels en een minimaal nachtleven. Het is eerder een rustige familieplek en men kan zich natuurlijk wel amuseren in de bars met muziek.Er is ook een mogelijkheid om dagelijks naar Mahon en Ciutedella te gaan waar shoppen en uitgaan op een bruisende manier wordt beleefd.

Eten en Drinken

Spanjaarden zijn levensgenieters en dat merk je aan quasi alles. één van de prettigste geneugten van het leven is eten en drinken en dat hebben ze hier heel goed begrepen. In elke stad en op elk plaatsje bevinden zich vele gezellige restaurants die de heerlijkste hapjes en maaltijden serveren. De lokale bevolking neemt dan ook zijn tijd om te smullen van al deze gerechten. In Son Parc zijn er ook een aantal sfeervolle eetgelegenheden waar men lekker lang kan tafelen en proeven naar hartenlust. Enkele typisch Spaanse gerechten zijn paella, de gele rijst met diverse vlees en zeevruchten. De gefrituurde inktvis, de gazpacho (koude soep), de worst met pepers en de tapas zijn er nog enkele van. Ook de dranken als cava, sangria, sherry, porto en de minder bekende inheemse producties als Hierbas (een kruidenlikeur), Loemoemba (chocomelk met cognac) en enkele lokale wijnen zijn absolute aanraders.

De restaurants zijn kindvriendelijk en er wordt ook Engels eten en bier geserveerd.