Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
4/5 - (1 stemmen)

Cala Canutells in Menorca is een kleine doch mooie en moderne badplaats, een  uitgebreide resort, die in een diepe inham landinwaarts ligt. De omgeving is rustig en de stranden bestaan uit fijn zand en zeewier die geleidelijk aflopen naar de zeebodem. Er bevinden zich rotsen en keien alsook lage kliffen rond en naast de witte stranden wat fenomenale landschapsbeelden oplevert. Ze beschermen ook tegen de wind en de zee is ondiep dus het is hier zeker een kindvriendelijke plek ook.

ToerismeZicht van een blauwe zee en voetstappen op het zand

Cala Canutells was oorspronkelijk een vissersdorpje en dankzij de ligging op de heuvel kan men de prachtige uitzichten op de azuurblauwe Middellandse Zee bewonderen. Lekker relaxen dus aan het water en genieten van de rust! Hier heerst de Spaanse authenticiteit en toch begint het toerisme meer en meer op te komen. Men kan de sfeer in het dorp opsnuiven door gezellige wandelingen en praatjes met de lokale bevolking te maken. Wie graag winkels bezoekt en op zoek wil gaan naar souvenirs en leuke hebbedingen komt hier absoluut tot zijn trekken. Want ook al is het shoppinggebeuren in Cala Canutells redelijk beperkt, in het naburige San Climent vindt men allerlei spullen van lederwaren tot juwelen en aardewerk. In de buurt van uw hotel in dit enorme resort zijn er verschillende kleine bars en cafés alsook restaurants. Het is hier bekend vanwege de rust en de stilte dus van een levendig nachtleven is er geen sprake. Maar dat maakt het uiteraard niet minder leuk. Men kan lekker eten en gezellig een glaasje drinken. In de taverna’s worden authentieke gerechten geserveerd om vingers en duimen bij af te likken. Vooral verse vis en zeevruchten worden hier veelvuldig gegeten en de plaatselijke kreeftensoep met knoflookmayonnaise en de gin zijn aanraders.

Weer en Klimaat

In Cala Canutells heerst er een mediterraans klimaat met warme, soms hete zomers en zachte winters. Er valt weinig of geen neerslag en men geniet er van heel veel zonuren.