Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (2 stemmen)

Als er een plaats dicht in de buurt komt bij het samenrollen van alles wat typisch Andalusisch is, is het Sevilla. Hier in de regionale hoofdstad en tevens de grootste stad, wordt de speciale Andalusische manier van leven geleefd in zijn zuiverste en meest intense vorm. Sevilla heeft de meest feestelijke en romantische kermis, de meest gepassioneerde en onheilspellende Heilige Week en de beste tapasbar, nachtleven, en de meest stijlvolle mensen in Andalusië.

Geschiedenis en Cultuur

De stad heeft veel smalle, middeleeuwse straatjes en verborgen pleinen die gedrenkt zijn in de geur van sinaasappelbloesem. Sevillede buurt van de kathedraal van Santa Maria en het Alcázar Paleis is het huis van twee bolwerken van Spaanse traditie, zoals de Flamenco en stierengevechten, en staat ook bekend om haar erfgoed van kunst en architectuur. Je vindt er kunt uit alle tijden van alle soorten, van Romeins tot Barok, van Islamitisch tot de gotiek en de Renaissance. Maar de meest ontwikkelde kunstvorm van Sevilla is het genieten van het leven. Om heerlijk buiten te kunnen zijn, midden in de nacht, zwervend tussen de ontspannen, vrolijke drukte van de stad. Sevilla bezoeken, en daarmee ook haar tapasbar, clubs en restaurants is een ervaring om nooit te vergeten. Legendes vertellen dat Sevilla werd gesticht door Hercules. Maar volgens historici bloeide het bedien rondom Sevilla tijdens de bewind van de Tharsis. De Feniciërs en de Grieken onderhielden handelsbetrekkingen me Tharsis. Tijdens de achtste eeuw voor Christus, creëerde hun nakomelingen een stad aan de oevers van de rivier en noemden het Ispal. Later werd het Hispalis genoemd en wordt nu beschouwd als de oorsprong van Sevilla.Drie eeuwen voor Christus bezetten de Carthagers het gebied. Maar, Romeinen versloegen ze en vanaf dat moment begon een bloeiende tijdperk voor Sevilla. En de pracht en praal groeide alleen maar meer toen Julius Caesar Sevilla benoemde tot kolonie. Wat alleen zo vreemd is, is dat er tegenwoordig weinig resten te vinden zijn van deze bloeiende periode.

Natuur en klimaat

Het natuur in Sevilla is heel divers en prachtig. Het is in het bezit van veel natuurparken en archeologische erfenissen en daar zijn ze maar al te zuinig op. Maar het mooiste van de natuur van Sevilla kun je ontdekken in de Sierra Norte de Sevilla. Dit park is een beschermd natuurgebied en staat vol met geologisch erfgoed. Het doel van dit park is om juist die erfgoed te beschermen om deze natuur te bevorderen. Het park wordt gestimuleerd m deze doelen te behalen en wordt beheerd door het Ministerie van Milieu van de Andalusische regionale regering. En met een oppervlakte van bijna 200.000 hectare is het een van de grootste natuurparken in Andalusië. Het grootste deel van het grondgebied zijn privé-eigendom. In dit park vind je alle schoonheden die de natuur van Sevilla te bieden heeft. En samen met de Archeologische kunst uit de oudheid is Sevilla echt een trots van Spanje. Sevilla heeft een vrij typisch mediterraan klimaat. De temperaturen zijn erg warm van juni tot september en die gaan vrijwel nooit lager dan dertig graden. Neem daarom ook genoeg zonnebrandcrème mee. De koudste maand is januari met een minimum van 6 graden en een maximum van vijftien.

Toerisme

Sevilla is op zijn best in de lente. Het Is er rond deze tijd niet te heet, maar de lucht is blauw en het zonnetje schijnt heerlijk. En, deze maand vieren de locals hun geliefde Feria de Abril. Een explosie van kleur en muziek waar duizenden mensen een hele week aan deelnemen. Het is het hoogtepunt van de lente, samen met de heilige week. Tientallen uitbundige processies banen zich een weg door de stad, en vieren de religieuze vroomheid met echte Andalusische flair.

Duizenden en duizenden mensen lopen langs de straten om deel te nemen aan de kleurrijke festiviteiten.Sevilla is trouwens ook een thuisbasis van een aantal beroemde en beruchte figuren van de geschiedenis. De legendarische Don Juan is hier gestart, en veroverde sindsdien veel vrouwenharten van over heel Europa. En Columbus startte hier in de haven, vanuit hij op weg ging om een nieuwe wereld te ontdekken. Wanneer je deze stad bezoekt, ben je in het hart van de Andalusische cultuur, het absolute centrum van het stierenvechten en het Flamencomuziek. Neem de tijd om alles te leren kennen, geniet van je verblijf en neem veel kleine pauzes waarbij je proeft van de tapas en andere Andalusische gerechtjes. Het enige jammere aan Sevilla is dat het zo duur is. Maar je krijgt wel waar voor je geld en daar is ook wat voor te zeggen. Pas wel op met hotels. Je zou zo maar 80 euro kunnen betalen voor een kamer die ergens anders maar 50 euro zouden kosten. En, de prijzen gaan nog hoger tijdens de Heilige Week en de beurs in April. Houd ook in gedachten dat Sevilla erg warm is in Juli en Augustus. En wij Nederlanders vinden het al snel wat te warm, dus de perfecte maanden om Seville te bezoeken is in het laagseizoen, zoals mei, juni, september en oktober. Dan waait er een lekker windje door de stad en is het er veel prettiger om in rond te lopen.

Bezienswaardigheden

Het oudste gedeelte van Sevilla ligt op de linkeroever van de rivier de Guadalquivir. De stad staat bekend om haar spannende doolhofDe kathedraal van Sevilla is een van de grootste gotische kerken in het gebied van smalle en kronkelende straatjes. De pleinen zijn klein en afgesloten. Huizen worden gebouwd in de Moorse stijl, en deze indeling is heel leuk om eens in rond te lopen. Neem echt een kaart mee, anders verdwaal je! In de buurt van de kathedraal van Santa Maria en het Alcázar Paleis is het wat ruimer en kun je makkelijker rondlopen. De kathedraal van Sevilla is een van de grootste gotische kerken in het gebied. Het grootste deel van deze kerk werd gebouwd tussen de vijftiende en zestiende eeuw. Voor deze tijd was de kerk een Visigotische kerk, maar daar was niet veel meer van over. Een van de overgebleven gedeelten, de minaret, werd opgenomen in de kathedraal als de klokkentoren. Deze toren heeft oppervlakken die geheel bedekt zijn met prachtig geel baksteen.

Het grootste deel van de kathedraal van Santa Maria is gebouwd in de laatgotische stijl van Frankrijk, maar er zijn delen die verschillen van bouwstijl. Deze variëren van de Moorste stijl, tot de gotische en de barok. In de kathedraal zelf hangen schilderijen van Murillo en Zurbarán. Maar, de mooiste overblijfsel uit de Moorse tijd is het Alcázar-paleis, dat ligt in de buurt van de kathedraal.Deze paleis werd gebouwd in 1181 onder leiding van de Almohaden, maar werd voortgezet door de christenen. Hierdoor vertoont het paleis zowel Moorse als gotische kenmerken. Een tienhoekige bakstenen toren blijft een opvallend kenmerk van de rivieroever. Andere voorbeelden van Moorse gebouwen zijn onder andere de toren van San Marcos en de kathedraal van Patio de Naranjos. Sevilla heeft heel veel kerken die gebouwd zijn in al deze stijlen en zijn stuk voor stuk een bezoekje waard.

Eten en Drinken

Spanje is gespecialiseerd in tapas. Maar in Sevilla vindt het zijn vroegste oorsprong. Terwijl de stad vol staat met traditionele, knusse restaurantjes hebben een handvol nieuwere vestigingen een idee omarmd. De term ‘moderne tapas’ is redelijk nieuw in de Spaanse keuken, dus dat moet je zeker proberen. De Taberna Macuro bijvoorbeeld. Dit knusse eetgelegenheid ligt in de residentiële wijk van Los Remedios en is een van de meest populaire plekken in de stad. Het bekendste gerecht daar is de zalmtartaar met mango, geserveerd met diverse dips zoals hummus en guacamole. Een echte must voor de fijnproever.

Maar de Contenedor staat ook sterk in Seville. Veel enthousiaste gasten van dit restaurant horen bij hun aanhang. Veel beweren dat ze in dit restaurant de beste maaltijd ooit hebben gehad. Zij bieden meer variatie in het menu, die seizoensgebonden zijn. Vanaf het restaurant heb je uitzicht op de keuken en geeft het restaurant een smaakvolle sfeer. De krokante rijst met eend is een uitzonderlijke keuze als je hier komt eten. Dit samengaand met een luxe Spaanse wijn zorgt voor een prikkelende smaaksensatie in de avond. Maar de Taberna Los Coloniales is ongetwijfeld de beste plek om de traditionele tapas te beleven. Je kunt hier rekenen op een Sevillaanse ervaring, met gerechten van topkwaliteit. De jamón Iberico met gebakken aubergine met honing zijn hier de specialiteiten, evenals de kip met amandelsaus. In Sevilla heb je genoeg keuzes om de smaakpapillen eens te laten verwennen met de Spaanse cuisine.

Uitgaan

Zoals alles in Sevilla, is ook het nachtleven van de stad opgedeeld in de verschillende wijken van de stad. Bezoekers en inwoners zijnUitgaan in de stad van Sevilla wel verenigd in een gemeenschappelijke oorzaak. Want locals en vakantiegangers houden van uitgaan in de stad. En dan wel zo vaak mogelijk en zo laat mogelijk, tot de vroege uurtjes vind je mensen uitbundig dansend in de straten en clubs van de stad. In Sevilla is alles mogelijk, zelfs non-stop uitgaan. In de Barrio de Santa Cruz kun je een prachtige avondwandeling maken, want het is ver van het nachtleven. Maar om echt lekker te kunnen dansen moet je naar de Alfalfa, een plek waar veel internationale studenten de stad massaal op zijn kop zetten. Je kunt ook naar de Alameda de Hercules gaan. Deze brede boulevard heeft een wat alternatievere sfeer . De straat is aan de zijkanten bedekt met bars en kleine clubs, die zelfs in de ochtend nog net zo hard mee stampt met de muziek als elf uur ’s avonds.

Top vijf hotels

1. Hacienda de San Rafael
2. Corral del Rey
3. AlmaSevilla – Hotel Palacio de Villapanes
4. Hotel Casa 1800
5. Alfonso XIII Hotel

Top vijf restaurants

1. La Pepona Tapas
2. Landero Restaurante Tapas
3. Mechela Restaurante
4. La Azotea
5. La Cantina Mexicana

Top vijf bezienswaardigheden

1. Koninklijk Paleis van Sevilla
2. Plaza de España
3. Sevilla Gardens
4. Barrio Santa Cruz
5. Casa de la Memoria de Al-Andalus