Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Costa de Alméria

5/5 - (1 stemmen)

Costa de Alméria is een mooi gebied dat aan de kust ten zuidoosten van Spanje, in Andalusië ligt. Het maakt deel uit van de provincie Alméria. Er is een groot deel toerisme te vinden en vooral de specifieke natuur en mooie landschappen kenmerken dit gebied. 

Steden en Dorpen

El Toyo
Almerimar
Roquetas De Mar
La Chanca
Granada

Natuur en klimaatUitzicht over het stadje Granada

Hier is de natuur redelijk droog en dor met nauwelijks neerslag. Wie rust zoekt, is hier op zijn plaats. Witte dorpjes, mooie stranden die aan duinen liggen of met spectaculaire rotsen bezaaid zijn, zandstranden en uiteenlopende landschappen bepalen mee de schoonheid van deze Costa. Bovendien is het middellandse zeeklimaat zeer aangenaam vanwege de vele zonuren en de minieme neerslag. Zachte winters, warme zomers en aangename temperaturen het hele jaar door, maken het nog leuker om er te vertoeven.

Cultuur

De woestijnachtige aanblik van dit kustgebied dat doet denken aan het Wilde Westen in Amerika heeft in de jaren ’70 filmmakers naar hier gelokt om zogenaamde “spaghettiwesterns” op te nemen. Er zijn dan ook verschillende bekende films gedraaid waaronder één van de Indiana Jones serie en “The good, the bad and the ugly” .

Ook het eten hier is speciaal. Vele tapasbars wisselen af met visrestaurants waar men vissoep kan eten en de kraakverse lekkernijen uit de zee rechtstreeks op zijn bord kan proeven. Shoppingfanaten genieten absoluut van de diverse winkels.

BezienswaardighedenUitzicht over het stadje Granada

In Alméria staat de Alcazaba, een enorm fort en het laatste werk van de Moren. In de La Chanca wijk vindt men grotwoningen en de kathedraal staat trots de plaats van de oude moskee te vervangen.

Op ongeveer een uur rijden van de Costa de Alméria ligt Granada waar de alombekende Alhambra met zijn tuinen staat om bewonderd te worden. Men vindt in Granada ook tal van kerkjes, kloosters, abdijen en de kathedraal. Bovendien zijn er daar heel veel Moorse invloeden overgebleven en in het Sacromonte dansen de zigeuners de flamenco in de grotten. Er is ook een natuurpark aan deze Costa de Alméria en een witte stad, met name Mojacar. Deze stad ligt tegen de flank van een berg en heeft een mooie strand. Nog een fantastisch plekje is het Natuurpark Cabo de Gata. Dit park ligt langs de kust en er bevinden zich zowel stranden als zandduinen naast zoutmoerassen, vulkanische rotsen en inhammen. In het badplaatsje San José kan men genieten van de zon en de vuurtoren bezoeken.

Toerisme

De meest bekende badplaats is de Roquetas De Mar, een idyllische plek met fijne zandstranden, vuurtorens en veel toeristische recreatie. Men kan hier lekker eten in de vele verschillende restaurants, een heerlijk terrasje doen, een stapje zetten in de bruisende nachtclubs en winkelen. Er zijn twee volledig georganiseerde toeristencentra en prachtige brede zandstranden. Voor sportliefhebbers zijn er zowel op het land als in het water genoeg te doen. Met haar karaokebar, amusementshal en bioscopen biedt deze badplaats ieder wat wils.

Almerimar is een rustig vakantieplaatsje met een mooie jachthaven die wordt omringd door gezellige bars en restaurants. Ook hier is een schitterend strand en voor golfliefhebbers is de compleet uitgeruste golfbaan een paradijselijk plekje.

El Toyo is een vrij nieuwe vakantieplek dichtbij het nationaal park en bezit allerlei ontspanningsmogelijkheden voor de moderne toerist. Tal van sfeervolle restaurants en terrasjes wisselen af met gezellige bars en hippe uitgaansgelegenheden. Hier kan men zonnen aan het strand, natuurwandelingen maken of winkelen in de leuke shoppinggelegenheden.