Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (4 stemmen)

Geschiedenis en Cultuur

Sinds 1960 is Costa Adeje uitgegroeid tot het toeristenoord dat het nu is. Tot die tijd was het gebied leeg en kaal, maar ondernemer Luis Diaz de Losada kocht het samen met zijn zoon op en zorgde zo voor een enorme groei van de economische staat van Tenerife. Nu is Costa Adeje misschien wel het grootste en meest veelzijdige toeristenpretpark van Tenerife. En ook zonder de culturele invloeden van buitenlandse toeristen zou dit resort niet bestaan hebben. Daarom is Costa Adeje juist opgebouwd om iedereen zich op zijn plaats te laten voelen. Dit is heel handig als je verschillende dingen wilt zien. De bedoeling van een vakantie is juist dat het níét als thuis voelt, anders had je daar ook net zo goed kunnen blijven. Dus met een bezoekje aan Costa Adeje krijg je niet alleen het bruisende Spaanse leven mee, maar ook die van andere landen.

Natuur en KlimaatPalmbomen en een zonsondergang

Enig idee waarom je bij aankomst, het gevoel krijgt dat je veel te laat bent voor het feest? Omdat het zo is. Het feest is allang al in volle gang, de hele dag door. Costa Adeje is voor iedere soort toerist perfect. Of je nou de rust opzoekt, het culturele, avontuurlijke of gewoon de feeststemming, In Costa Adeje vind je alles bij elkaar. Zelfs het uitzicht is anders, waar je ook kijkt. Van ze weidse oceaan in het westen of het machtige gebergte in het oosten, Elk uitzicht is weer net zo adembenemend als de andere. En het is vrijwel altijd heerlijk warm en prima voor een dagje strand. Staar bij zonsondergang naar de oceaan en begraaf je voeten diep in het zand. Nog nooit ben je met beide benen op de grond zo dicht bij de hemel geweest. Tenzij je natuurlijk verliefd bent. En dat heerlijke gevoel kan Costa Adeje je ook geven, Met haar feestende, onstuimige en roerige sfeer in de middag tot aan het spannende, mysterieuze en vooral de schitterende ambiance in de avond. Dus kom en word ook verliefd op Costa Adeje.

Toerisme

In Costa Adeje geloven ze in een paring tussen cultuur, toerisme en historie. In de Costa Adeje kan je dan ook gezellig mee feesten met de Heilige Week. In deze week zullen de bewoners van Costa Adeje je uitnodigen om mee te gaan naar een voorstelling over de dood en het lijden van Christus. Vervolgens trekken ze je mee met de optocht en participeer je aan het maken van Bijbelse taferelen van kleurrijke bloemen. Dit doen ze op de grond van de oude straatjes van Costa Adeje. Inwoners van dit culturele en toeristische oord slepen toeristen maar al te graag mee met alle feestjes en tradities waar zij aan doen. Ieder jaar in oktober is het bijna onmogelijk niet mee te doen aan ‘Romeria’. Bij dit festival eren ze de Maagd van de Incarnatie en Sint Ursula. Heel waarschijnlijk zullen ze je betrekken bij de tradities, en om mee te doen met het uiterst smakelijke avondmaal.

Bezienswaardigheden

Je zou het misschien heel zonde vinden als het tijdens je vakantie ineens regent. Dat kan, vooral als je niet in de zomermaanden zou gaan, maar bijvoorbeeld in oktober, om aan de Romeria mee te doen. Zonde om in je hotel te moeten blijven terwijl buiten een buitje neer roffelt op de daken. Geeft niets! Vanaf hotel Dream Gran Tacande is een heerlijke spa goed bereikbaar. Ga lekker voor weinig geld luieren Spa Vitanova, een Nirvana voor de mind, body en spirit. In het zuiden van Tenerife is deze centrum van kalmte en sereniteit een van de beste specialisten. Ga hier heen op een regenachtige middag, om te genieten van exclusieve ontspanning, verjonging en revitalisering van zowel lichaam en geest aan te bieden. Spa Vitanova bevat dan 2300 vierkante meter aan sauna’s, jacuzzi’s, thermisch zeewater, muziek en wierook. Ook kun je kiezen uit een brede selectie aan lichaamsbehandelingen. Gezichtsmassages, rugmassages, voetmassages; noem maar op. Prachtig blauw water waar je in kunt baden, Schemerig licht in verschillende zachte kleuren, en een am biance die geen tijd en geen haast kent. Zak onderuit, doe je ogen dicht en laat je lichaam en geest weer helemaal in balans brengen.

Met mooi weer, een stevige wind en zeebenen moet je echt eens met de Royal Dolphin mee. Op de ruime boot kun je kiezen of je vaart in Titanic stijl (‘I’m the king of the world!’) Of dat je naar de kajuit gaat, die een glazen bodem hebt, zodat je veel kan zien van de onderwaterwereld. Voor je het weet kijk je een walvis of dolfijn recht in de ogen. Kom ze niet alleen kijken wanneer ze onder water zijn, maar ook zeker op het dek, wanneer walvissen met vervaarlijke duikelingen vechten tegen de sterke golven. Of wanneer schattige dolfijnen olijk springen en duiken in het water. Een allemachtig fraai uitzicht. Eet aan boord een lekkere warme lunch en neem gratis drankjes. Beleef de wonderbare onderwaterwereld op de Royal Dolphin en word een met de oceaan.

Duiken kun je niet alleen in het water, maar ook in de geschiedenis. En een prachtig toneelstuk om de geschiedenis te laten zien zou het niet beter kunnen doen dan tijdmachine. Vooral als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis en voortgang van muziek en verschillende muziekgenres, moet je ook zeker een bezoek nemen aan het Magma Arte & Congresos. Neem een spreekwoordelijke duik in de geschiedenis van muziek en aanschouw een indrukwekkende voorstelling over vele verschillende muzieksterren. Van Mozart en Swarovski tot Michael Jackson en Lady Gaga, je kan het zo gek niet bedenken. Beleef een spektakel die je nog lang zal bijblijven.

Eten en drinken

In Costa Adeje vind je, naast de lokale cultuur, ook het eten van heel veel verschillende landen bij elkaar. Van de lokale tapas tot de Griekse gyros, in één stap door naar de Amerikaanse frituursnacks en de Chinese nasi, met als toetje alle zoete lekkernijen die je in een Engelse High Tea in overvloed kan vinden. Neem een lichte, frisse salade of een hartige taart uit de oven, proef van alles en laat je maag voor geen seconde rommelen. Want overal in Costa Adeje krijg je veel voor weinig geld, of we het nu over eten hebben of over culturele bezienswaardigheden. Zoek gewoon een schattig restaurantje op die past bij de sfeer die je zoekt, en maak tijdens je verblijf elke diner een bijzondere.

Uitgaan

Naast het oneindige feest in Costa Adeje moet je natuurlijk ook ‘s avonds uit je dak kunnen gaan. Je kan natuurlijk met de bewoners mee naar het strand om een buitenfeestje te houden met een kampvuur en eigengemaakte muziek (als zoiets legaal georganiseerd is, natuurlijk) maar voor de knetterharde muziek waar je hersenpudding van krijgt, is het beter om een club op te zoeken. En hoe zou je je vakantie kunnen herinneren zonder (met veel spijt) terug te denken aan je streken? Als je van het drinken bent, kun je jezelf een fijne kater met de alcoholistische drankjes aan de bar bezorgen. Dans tot je neervalt en swing gezellig mee op alle nieuwste hits.

Top 5 Hotels

1. Appartementen Parque del Sol (Beoordeeld met 8,2)
2. Aparthotel Dream Villa Tagoro (Beoordeeld met 7,7)
3. Hotel H10 Costa Adeje Palace (Beoordeeld met 7,7)
4. Appartementen Blue Sea Callao Garden (Beoordeeld met 7,3)
5. Appartementen Sol Sun Beach (Beoordeeld met 7,2)

Top 5 Bezienswaardigheden

1. The Royal Delfin
2. Spa Vitanova
3. Magma Arte & Congresos
4. Water Sports Tenerife
5. Aqualand
(Bron: www.tripadvisor.nl)

Top 5 Restaurants

1. Micky O’Malley’s (Aanbevolen door 96%)
2. Bombay Babu (Aanbevolen door 92%)
3. Harriet’s (Tea Room Aanbevolen door 92%)
4. Carlos (Aanbevolen door 91%)
5. Restaurante Sebastian (Aanbevolen door 90%)
(Bron: www.tripadvisor.nl)