Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Puerto de Soller

Rate this post

Puerto de Soller ligt in het populaire eiland Mallorca in de Spaanse Balearen. Het is een gezellige badplaats, aan de westkust van dit eiland en met een kustlijn aan de Middellandse Zee. Mallorca is bekend vanwege de prachtige natuur en in het westen zijn de bergachtige en woeste plekken overwegend. Een van de mooiste plaatsen hier is Puerto de Soller dat heel het jaar door vele toeristen aantrekt vanwege haar unieke schoonheid en ontspannen sfeer.

ToerismeWitte zeilboten in de haven van Puerto de soller

In Puerto de Soller bevinden zich sfeervolle straatjes die in een heuvelachtige landschap liggen en daardoor ook soms steil zijn. Het is heerlijk om hier te vertoeven en al wandelend de schitterende plekjes te ontdekken. Puerto de Soller heeft een mooi centrum waar men lekker kan eten in een van de vele authentiek ogende restaurants. Winkels zijn er niet veel maar hier en daar kan men toch leuke souvenirs shoppen en gezellig rondkuieren tussen de smalle straatjes. Het is er rustig en er hangt een ongedwongen sfeer zodat men heel de dag kan genieten van de rust. Ook de natuur draagt bij tot een heerlijke tijd. Want wie zegt nee tegen een bergwandeling om op een sportieve manier te relaxen en een te worden met het schitterende landschap? De mooie haven is ook absoluut een must see en ligt dicht bij de boulevard in het centrum.
Maar uiteraard zijn er in deze mooie toeristische plaats ook stranden. De meeste mensen die naar een plek in Spanje gaan, doen dit niet enkel voor de bergen maar absoluut ook voor de schitterende stranden en de heldere zee.
Het Playa d’en Repic-strand is eerder rustig met een paar eetgelegenheden die deze plek levendiger maken en wat keien op een klein gedeelte ervan. Het is vooral heel mooi en kindvriendelijk doordat het zand geleidelijk aan doorloopt in de zeebodem en de branding er rustig is.

Het andere strand is het Playa Generoso-strand en ligt naast de haven. Daar is het toch wat bruisender en worden er watersporten en boottochten georganiseerd, vooral in de zomer. Men kan met de kano of de waterfiets op een recreatieve manier het heldere water op om te genieten van dit alles.