Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

San Antonio

5/5 - (1 stemmen)

San Antonio, een van de meest populaire en bekendste resort. Niet alleen van Ibiza, maar gelijk van de hele Middellandse Zee. Dit stadje is maar twintig minuten rijden vanaf de hoofdstad en de luchthaven, en heeft geweldige vervoersverbindingen naar andere plekken op het eiland. Een vakantie hier en je verveelt je geen moment, want deze stad heeft entertainment voor alle leeftijden en daarmee een enorme diversiteit. 

Geschiedenis en Cultuur

Beroemd om zijn zonsondergangen in Cafe del Mar en het wervelende nachtelijke sfeer is San Antonio een geweldige vakantiekeuze en ook steeds populairder onder Britse, Nederlandse en Scandinavische vakantiegangers. Het opvallendste aan de stad is de prachtige promenade versierd met palmbomen. Vanaf de promenade heb je een prachtig uitzicht over de jachten, speedboten en veerboten die dagelijks aan de haven aanmeren. De Romeinen hebben deze haven honderden jaren geleden Portus Magnus genoemd.
Vandaag de dag wordt deze haven als een van de mooiste en beroemdste van Europa genoemd, en naast een mooi strand heeft de stad zelf een oude en roemruchte geschiedenis.
Bijvoorbeeld het verhaal van het Ei van Columbus.
Op een avond was Columbus aan het dineren met Spaanse edelen. Een zei tegen hem: ‘Meneer, als uw heerschap Indië niet had ontdekt, had een ander dat wel gedaan. Een die deskundig is in kosmografie en literatuur. Deze zou met hetzelfde resultaat terugkeren.’
Columbus antwoordde niet, maar vroeg om een heel ei. Hij zei: ‘Mijne heren, Ik ga een weddenschap aan met ieder van u, dat u allen niet in staat zijn dit ei aan één kant te laten staan zoals ik dat ga doen, zonder hulp of steun.’ De mannen probeerden het, maar zonder succes. De ei kwam vervolgens weer terug bij Columbus. Hij klopte het zachtjes op de tafel om het een beetje te breken. Daardoor stond het ei rechtop.
De edelen waren een beetje verontwaardigd na het zien en zeiden: ‘Als wij eerder hadden geweten hoe u dat deed konden wij dat ook doen!’
Maar nadien begrepen zij wel wat hij bedoelde: Zodra de prestatie is gedaan, weet iedereen wel hoe je iets moet doen.
Wel een bijdehand mannetje, die Columbus.
Men heeft dit verhaal onthouden en op basis hiervan hebben zij het Ei van Columbus laten maken en hebben deze geplaatst in het centrum van San Antonio, Rechtopstaand met daarin het schip van Columbus, de Santa Maria.

Natuur en klimaatEen vrouw snorkelend in open water met zonsondergang

Zoals in heel Ibiza is de temperatuur het hele jaar lekker warm en mediterraans. In de zomermaanden gaat iedereen massaal het strand op of lekker de natuur in. En dat is handig, Want heel San Antonio is omgeven door water en groen. De stad is goed uitgegroeid tot een hip resort, maar nog heel schoon en netjes. Je vind er nog vele bezienswaardigheden uit de geschiedenis, zoals kerkjes, oude gebouwen en natuurlijk de viskraampjes die nog steeds als traditie vis vangen. Langs de promenade kun je lekker de versgevangen vis proeven.
Daaronder creëerde het stadhuis van Antonio een lang, breed strand. Jaren geleden haalden zij fijn, wit zand uit de zee en zorgde daardoor voor een explosieve toename van toeristen. Het is niet ver lopen vanaf het centrum en erg populair, maar ligt niet propvol mensen. Dus een gezellige drukte en genoeg ruimte om te liggen en te ontspannen als je er een bezoekje aan brengt.
Het water is mooi schoon en ondiep, en geweldig om waterspelletjes in te doen.

Toerisme

Er zijn voor San Antonio geen “beste” tijden of maanden om tot het uiterste van een verblijf hier te genieten. Het ligt maar helemaal aan wat je precies zoekt in een vakantie. In mei en juni, en de latere maanden september en oktober zijn de ideale maanden voor koppels om naar San Antonio te komen. Zij kunnen uitgebreid en rustig van het strand, de boulevards en boottochten genieten, zonder te worden platgedrukt door hordes toeristen met hetzelfde plan.
In de hoogseizoen is San Antonio ideaal om te komen, als je op zoek bent naar een bruisend nachtleven. Vooral Europese toeristen zien San Antonio als een lekker plaatsje om te feesten, en is lang niet zo duur als in Ibiza-stad. Natuurlijk kan je daar wel heen als je uit gaat. Het is maar twintig minuten met de auto. Maar, in San Antonio kun je ook heel goed dansen en uitgaan en de drankjes zijn lang niet de prijs als in Ibiza-stad.

Bezienswaardigheden

In het hartje van San Antonio ligt het Paseo de las Fuentes. Dit is een gezellig pleintje naast de haven, met heel veel fonteintjes en lange, groene bomen. Perfect voor een lunch of een diner in een van de vele restaurantjes en cafés. Je kunt er lekker buiten zitten enCafé in een steegje met een buitenterras eten, terwijl je geniet van een vebluffend uitzicht over de haven, het strand en de Middellandse Zee.
Natuurlijk heb je ook het Ei van Columbus, waar je zeker een paar foto’s van moet maken als je er langs komt.
Hoe vredelievend Ibiza en San Antonio ook mogen zijn, voor spanning en sensatie kun je eens langsgaan in Paintball Lounge Party. Deze zone was ooit een mooie dierentuin, maar is omgetoverd tot een tropisch paradijsje waar je lekker oorlog kan voeren met medespelers. De paintball arena ligt te midden van een kunstmatig gecreëerde oorlogsgebied speciaal ontworpen om paintballers van alle niveaus tegemoet te komen. Het lijkt allemaal lekker echt door zowel professionele als beschermende uniformen. Deze hebben ook de mogelijkheid om de druk te veranderen op de semi-automatische machinegeweren. Hierdoor kunnen kinderen vanaf twaalf jaar ook veilig meedoen.
Je kunt ook lekker tropisch gaan zwemmen in het verwarmde zwembad en de duizelingwekkende glijbanen. Vervolgens lekker eten uit de Vietnamese barbecue, en lekker uitbuiken in de gigantische lounge.

Eten en Drinken

Het is werkelijk heerlijk eten in San Antonio. Ze hebben heel veel restaurantjes en bars, die gericht zijn op verschillende stijlen en momenten uit de geschiedenis en dergelijke. Bijvoorbeeld de Smugglers. Dit restaurant richt zich op het piratenleven en is qua gerechten gespecialiseerd in Italiaanse, Spaanse en Engelse gerechten. Het restaurant is ietwat verwijderd van het stadslawaai en verkeer van de hoofdweg. Het is zeker een bezoekje waard. De tuin is geweldig en lekker zonnig, heel gezellig om daar te dineren in de avondzon. In het tuinhuisje en onder de bomen is lekkere schaduw te vinden, en de sfeer is ontspannen en vriendelijk.
In de Pizzaman is het lekker buiten zitten met heerlijke pizza’s. Het is bijna zonde iets anders te bestellen dan dat, want zij zijn erg trots op hun pizza’s! Graag vertellen zij alle ingrediënten die zij erop leggen en hoe zij deze bereiden. Maar je kunt er ook lekker veganistisch eten, dus genoeg keuzes, wat je voorkeuren ook zijn.

Uitgaan DJ voor een groot publiek in de club

Het uitgaan in San Antonio is erg gezellig en feestelijk en verschillende wereldberoemde DJ’s nemen een bezoekje aan dit oord om te draaien. San Antonio is immers niet alleen de stad van geschiedenis, uitzicht en entertainment maar ook van het nachtleven maar. ‘s Nachts is het er allesbehalve rustig. Dan komt de stad pas echt tot leven, want honderden mensen gaan dan de straten op om naar feesten te gaan.
San Antonio is zoals eigenlijk de rest van het eiland een paradijs voor feestjes, maar niet perfect voor een prettige nachtrust.
De meeste feestbeesten zullen dan ook meestal overdag slapen in het hotel, en ‘s avonds met nieuw energie de nacht in dansen.

Top vijf hotels

1. Hotel Osiris Ibiza (Beoordeeld met 8,3)
2. Hotel Bergantin (Beoordeeld met 7,8)
3. Aparthotel THB Ibiza Mar (Beoordeeld met 6,5)
4. Hotel Invisa Es Pla (Aanbevolen)
5. Marina Playa Apartments (Aanbevolen)

(Bron: www.tripadvisor.nl)

Top vijf restaurants

1. The Old Smugglers Inn (Aanbevolen door 95%)
2. Es Rebost de Can Prats (Aanbevolen door 93%)
3. Pizzaman sc. (Aanbevolen door 92%)
4. Relish (Aanbevolen door 91%)
5. Tapas Restaurant & Lounge Bar (Aanbevolen door 89%)

(Bron: www.tripadvisor.nl)

Top vijf bezienswaardigheden

1. Playa Cala Salada
2. Cala Bassa
3. Ibiza Karting San Antonio
4. Can Shiva Yoga
5. Platja de S’Arenal

(Bron: www.tripadvisor.nl)