Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Costa Calma

3.2/5 - (4 stemmen)

Costa Calma is een gezellige badplaats op het zonnige eiland Fuerteventura. Het is vooral een plek voor rustzoekers en voor mensen die van de natuur willen genieten. Geen druk gedoe hier maar prachtige stranden en duinen onder een helderblauwe hemel. Jandia, de bruisende badplaats, ligt hier vlakbij.

ToerismeUitzicht op de kustlijn van Costa Calma

Met zijn gemoedelijke karakter is dit een ideale verblijfsplaats voor de rustzoekende vakantieganger of een uitvalsbasis om de wijde omgeving te verkennen. Het brede strand is goed voor zonnekloppers en als het eb is, kan men zelfs naar Jandia overlopen. Er bevindt zich een klein centrum waar men lekker kan eten in de sfeervolle restaurants. Leuke winkels en enkele bars zorgen voor plezierige uitjes. ‘s Avond kan men uitgaan in de enkele discotheken. Daarbij is er ook nog een shoppingcenter in typisch Spaanse stijl gebouwd met winkels, café’s en eetgelegenheden.

Elk jaar opnieuw worden in Costa Calma de Grand-Prix wereldkampioenschappen windsurfen gehouden vanwege de gunstige wind die vooral in de namiddag komt opsteken.

Men kan in Costa Calma verblijven in de leuke sterrenhotels die van alle gemakken en toeristische entertainment zijn voorzien. Men kan sporten, in en naast het water of aan het zwembad liggen rusten.

Costa Calma is één langgerekte kuststrook waar joggers zich graag uitleven. Want wat is er heerlijker om bij zonsopgang te joggen aan het strand? Of leuke wandelingen maken in de natuur en de papegaaiachtige vogels bewonderen?

Klimaat

Costa Calma heeft heel het jaar door een zeer aangenaam en warm klimaat. Men kan heerlijk zwemmen en ontspannen in de zomer en in de herfst en ook nog genieten van de milde temperaturen in de winter. Maar hét seizoen bij uitstek is de lente. Alle is in bloei en groen waardoor de plek een magische, tropische sfeer krijgt.