Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (1 stemmen)

Malaga is één van de grootste steden van Spanje. Het ligt in de provincie met dezelfde naam in Andalusië en is een prachtige stad aan de Costa del Sol. Aan de Middellandse Zee en met een rijke geschiedenis is dit een bevallige stad om te bezoeken in het zonnige Spanje.

Natuur en Klimaat

In Malaga heerst er een subtropisch mediterraans klimaat. De zomers zijn heerlijk warm met amper neerslag en de winters zijn relatief zacht. Sommige periodes in de zomer echter waait er een warme wind, de Terral over de stad waardoor de temperaturen de lucht in vliegen. Het landschap van Malaga is veelzijdig en wordt bepaald door zowel meren als bergen en heuvels en er is tropische vegetatie zoals sinaasappelbomen en mangobomen.

Toerisme en BezienswaardighedenEen kerk met verschillende bomen

Malaga is door verschillende volkeren bewoond en die hebben allemaal hun invloeden nagelaten in de stad. Zowel de mooie architectuur met Moorse invloeden als de schitterende stranden verrijken deze plek en maken er een waar toeristisch trekpleister van. Er zijn tal van musea waaronder het Picassomuseum, het Schone Kunsten museum en het Stadsmuseum. Maar ook de andere monumenten als de Alcazaba, het Arabische fort en andere zijn een bezoekje waard.
Op de heuvel Gibralfaro staat het kasteel de tijd te trotseren en er zijn twee mooie kathedralen te bezichtigen. Verschillende kerken, de haven en de botanische tuin mogen niet vergeten worden. Aan kunst en cultuur geen gebrek dus. Tot slot zijn er uiteraard de stranden waar vele accommodaties zijn neergezet en allerlei toeristische attracties voorhanden zijn. Men kan hier aan allerlei (water)sporten deelnemen, langs de boulevard met winkeltjes wandelen of gezellig tafelen in de vele restaurants en tapasbars met terrasjes. In Malaga wordt er trouwens een eigen wijn en likeur gebrouwen dat wel kan smaken! Er zijn ook een aantal feesten die er plaatsvinden en ook het Internationale Filmfestival wordt er gehouden. De nabijgelegen badplaatsen als Torremolinos en Fuengirola zijn tevens ook aanraders.