Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
3.7/5 - (3 stemmen)

Marbella is een parel aan de Costa del Sol in het mooie Andalusië. Een bruisende stad aan de Middellandse Zee die dag en nacht leeft en alles heeft om iedereen te vermaken. Het is tevens de grootste badplaats in Andalusië en voornamelijk de jetset strijkt hier jaarlijks neer en geniet van de ontspanningsmogelijkheden van deze sjieke stad.

Natuur en Klimaat

In Marbella is er een heerlijk mediterraan klimaat met warme temperaturen en weinig of geen neerslag. Een prachtige veelzijdige natuur met bergen en dalen naast schitterende zandstranden en bossen kenmerkt het landschap.

Bezienswaardigheden

De jachthaven Puerto Banus met de vele luxejachten is het bezoeken waard. Daarnaast vindt men in het oude centrum een aantalDe mooie jachthaven van Puerto Banus monumenten die de eeuwen hebben getrotseerd en zeker moeten gezien worden. De Arabische muur bijvoorbeeld uit de Moorse tijd. Het Encarnacion Kerk is ook een architecturale parel en het stadhuis op de Plaza de la Noranjos oogt ook zeer mooi. De stad heeft nog andere troeven als het Bonsaimuseum en het Museo del Grabado.
In het Alameda Park kan men relaxen op de befaamde keramieken zitbanken en genieten van de rust in deze oase midden in het centrum van de stad. Hier zorgen planten, exotische bloemen en fonteinen voor een idyllisch beeld.

Toerisme

Marbella is een absolute toeristische trekpleister met tal van leuke dingen om te zien en te doen. Men kan er heerlijk tafelen in de vele restaurants en tapasbars en ook de sherry gaat smakelijk binnen. Er zijn prachtige stranden met vele mogelijke sportieve activiteiten in en naast het water alsook in de tiptop uitgeruste accommodaties. Ook de glamoureuze boulevard met trendy winkels is een ware trekpleister. Voor de kinderen zijn er verschillende attractieparken en men kan ook de nabijgelegen steden en dorpen bezoeken.