Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (3 stemmen)

Cadiz is een stadje aan de Costa de Luz in de provincie Andalusië in Spanje. Deze zuidelijke stad is de oudste van Europa en het lijkt wel een eilandje op zich zo omgeven door al het water. Toch is het niet gelegen aan de Middellandse Zee maar wel aan de Golf van Cadiz.

Geschiedenis

Deze fascinerende havenstad is al 3000 jaar oud en draagt een rijke geschiedenis met zich mee. Het is zowel door de Feniciërs als door de Romeinen bewoond en heeft tijdelijk dienst gedaan als handelsstad. In de latere geschiedenis, namelijk in de 17de eeuw nadat de Arabieren het hadden veroverd, is het een economisch zeer sterke en interessante plaats geworden.

Bezienswaardigheden

In Cadiz zijn er naast prachtige standen veel historische monumenten en andere bezienswaardigheden. Het oude centrum is eenDe historische stad Cadiz absolute trekpleister voor menig toeristen. Daar staat immers de kathedraal in zowel barokke stijl als in het neoclassicisme als pronkstuk te wachten. Hier ligt bovendien de beroemde componist Manuel de Falla begraven. Ook de gotische Santa Cruz kerk is een bezoekje waard. In het Oratorium van San Felipe Neri was in 1812 de eerste Spaanse constitutie getekend. De uitkijktoren Tavire eveneens in barokke stijl en het archeologisch museum zijn nog enkele parels. Tot slot zal de Plaza de Mina waar vele prachtige gebouwen in koloniale stijl staan te schitteren, vele harten sneller doen slaan, en niet alleen van diegenen die van architectuur en van historische gebouwen en.

Toerisme

Cadiz is bekend om de schitterende stranden maar ook om de vele leuke dingen die er te doen zijn. Zo kan men mee het carnaval vieren op een uitbundige manier en dat kan het beste in de traditionele Spaanse wijk La Vina. Er zijn prachtige witte dorpen waarlangs routes worden georganiseerd en de verschillende natuurparken zijn ook het bezichtigen waard. Mooie kusten, hoge bergen, wijnroutes, flamenco, lekker eten, dit zijn allemaal gouden tips voor in Cadiz. Er zijn leuke vis- en vleesrestaurants, veel tapasbars en een leuk uitgaansleven. Geniet van het goede weer op dit eiland en de vele mogelijke ontspanning.