Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Playa del Inglés

4/5 - (6 stemmen)

Playa del Inglés is een badplaats in het zuiden van het eiland Gran Canaria. Deze toeristische plaats is vooral bekend om de vele lange stranden en de zandduinen. Aan de stranden is er een hele organisatie van horeca, winkels en uitgaansgelegenheden. Een extra troef van Playa del Inglés zijn de homovriendelijke zaken die er hun deuren openhouden in het winkelcentrum.
Naast toerisme is landbouw een populair begrip in dit oord en een grote inkomstenbron.

ToerismeSangria drinken in Spanje

Playa del Inglés is de meest populaire toeristische plek in Gran Canaria. Men kan er genieten van de vele ontspannende en recreatieve activiteiten. Aan het prachtige lange zandstrand kan men relaxen onder de Spaanse zon onder het genot van een frisse sangria tussen de wuivende palmbomen. Sportievelingen kunnen zich vermaken met de vele mogelijke watersporten.
Wie graag shopt, kan zich tegoed doen aan de leuke spulletjes op de markt of souvenirs uitkiezen in de toeristische winkeltjes. Kleding, leder en andere zaken vindt men in de shoppingcentra Kasbah of Yumbo en de boetieks.

Eten en DrinkenPaella met zeevruchten en mosselen

In Playa del Inglés kan men heerlijk eten in de verschillende restaurants. De Spanjaarden hebben de gewoonte om op het gemak te genieten van hun eten en de keuken is wereldbekend. Aanschuiven aan een gezellig terrasje en beginnen met lekkere tapas en dan de plaatselijke paella en drankjes als sherry en porto proeven zijn dan ook aanraders.

Uitgaan

Men kan in de leuke kustplaats elke nacht à volonté feesten. Er bevinden zich tal van bars en discotheken, waarvan ook openluchtdiscotheken en café’s. Nog voor zonsondergang starten de beats en lonken menige voorbijgangers naar binnen om tot in de vroege uurtjes helemaal uit de bol te gaan en zich te amuseren.

Top 5 hotels

1. Appartementen Las Dunas (Beoordeeld met 8,5)
2. Appartementen Miramar (Beoordeeld met 8,3)
3. Appartementen Jardin del Sol (Beoordeeld met 8,2)
4. Appartementen Arco Iris (Beoordeeld met 8,1)
5. Hotel Escorial (Beoordeeld met 8,0)