Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
4/5 - (1 stemmen)

Benidorm is al jaren een zeer populaire badplaats in het zonnige Spanje. Het ligt aan de Costa Blanca en trekt menig toeristen aan vanuit heel Europa en elders.

Benidorm was vroeger een oud vissersdorpje en is gelegen op een kaap die de twee grote stranden verdeelt. Het Levante-strand dat het nieuwe Benidorm wordt genoemd en het strand dat het oude Benidorm heet, vormen samen met het historische centrum en het kleinere strand Mal-Pas een ideale vakantiebestemming.

Natuur en KlimaatNatuur in Benidorm

Het klimaat in Benidorm is heel het jaar door zacht en aangenaam warm. Dankzij de bergen achter de stad, wordt slecht weer tegengehouden en kan men zonder neerslag ontspannen aan deze prachtige kuststrook. De natuur is veelzijdig. Naast stranden sieren de mooie planten en bossen de stad.

Bezienswaardigheden

Niet alleen strandtoerisme maar ook culturele monumenten maken van Benidorm een stad dat het de moeite waard maakt om te bezoeken. In het historische centrum staat de 18e eeuwse parochiekerk San Jaime de tijd te trotseren en het beroemde L’aigera park in neoklassieke stijl en ontworpen door de architect Ricardo Bofill geeft ook een meerwaarde aan deze plek.
Daarnaast zijn er nog andere leuke plaatsen als het Aqualandia, Mundomar, Terra Natura en Terra Mitica, allemaal populaire pretparken waar vooral kindjes zich kunnen amuseren.Men kan ook het Pauweneiland voor de kust bezoeken. Volgens de legende is dit eiland ontstaan door een afgevallen rotsblok van de Puig Campana berg.

ToerismeKust van Benidorm

Zowel in de zomer als in de winter is Benidorm bevolkt door vele toeristen. Dat komt omdat de oudere mensen uit de koudere landen van Europa hier graag komen overwinteren. Vooral Vlamingen vertegenwoordigen deze groep. De mooie stranden met ligbedden, parasols, speeltuinen, snackbars, watersporten en andere sporten alsook wuivende palmbomen op het witte zand zijn de absolute trekpleisters van Benidorm. Ook de winkels, cafés , restaurants en uitgebreide uitgaansgelegenheden, het bruisende nachtleven doen de vakantiegangers genieten van hun verblijf.

Top accommodaties

Hotel Helios (waardering 8,4)

Appartementen Benimar (waardering 8,3)

Appartementen Beni Beach (waardering 8,1)

Appartementen Terralta (waardering 8,1)