Estepona vakantie

Beoordel deze pagina

Het is het laatste stadje aan deze costa en nog gelegen in de provincie Malaga. Het bevindt zich tussen het populaire Marbella en Manilva. Estepona wordt ook vaak de “parel” van deze kustlijn genoemd vanwege de toenemende ontwikkelingen zonder dat er echt massatoerisme is. Hier vindt men de échte Spaanse cultuur en charme weer. Naast de toeristische plekken zijn er ook veel landbouwers en men ziet zelfs schapenhoeders voorbij komen met hun dieren.

Toerisme

Er vinden elk jaar grote getallen toeristen hun weg naar Estepona toe. Men kan hier een geweldige strandvakantie beleven aan de schitterende uitgestrekte stranden die van alle toeristische comfort zijn voorzien. Estepona is gekend om zijn vissershaven en verschillende soorten zeedieren en verse vis die dagelijks wordt geveild. Aarzel dan zeker niet om in één van de vele sfeervolle restaurants binnen te stappen en te genieten van een opperbeste maaltijd met lekkers uit de zee. Terrasjes en bars lonken naar de vakantiegangers om nog meer plezier te maken. Overal staan goede hotels en appartementencomplexen. Ook allerlei sporten zijn voorhanden waaronder golf in prachtige, luxueuze golfbanen. Wie wil, kan zich wagen aan watersporten als kanoën, windsurfen, duiken en boottochten maken. In het grote nieuwe sportcentrum Avda zijn er ook heel wat mogelijke activiteiten te doen die leuk en tegelijk sportief zijn.

Uiteraard zijn de stranden erg geliefd bij iedereen. Naast gezinsvriendelijke zandstranden zijn er ook naaktstranden en ze zijn allemaal uitgerust met ligbedden en parasols. Ook andere faciliteiten als douches, snackbars en recreatie maken het plaatje compleet.

Bezienswaardigheden

Er bevindt zich een boulevard in Estepona en een mooi plein. Men kan hier rustig wandelen en de winkels bekijken. Ook de toeristische markt in de haven waar vooral juwelen, handwerk, kunst, muziek en leder wordt verkocht is een aandachtstrekker. Er zijn ook andere markten waar men de warme volkse sfeer kan opsnuiven en koopjes kan doen.

Verder zijn er heel wat leuke badplaatsen in de omgeving, waaronder de witte dorpjes in het binnenland van Andalusië zoals Ronda en Malaga en ook de steden Cordoba, Sevilla waar het rustig en zalig vertoeven is. Bruisende badplaatsen als Torremolinos en het mondaine Marbella liggen ook niet veraf. Vooral het witte bergdorpje Casares is een aanrader vanwege de adembenemende uitzichten en de schitterende natuur die het heeft. Op de top is er een kasteeltuinne.

Kortbij Estepona bevindt zich het Selwo Aventura Safaripark met meer dan 2000 dieren die er vrij rondlopen en waar hun natuurlijke leefwereld is nagebootst, in één woord uniek en prachtig, ook voor de kids!