Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Las Palmas de Gran Canaria

4/5 - (1 stemmen)

Las Palmas de Gran CanariaDiep blauw water met rotsen, een stand en palmbomen

Las Palmas de Gran Canaria is de hoofdstad van Gran Canaria. Heel veel mensen komen vlakbij de hoofdstad in de internationale luchthaven aan en gaan direct door naar het zuiden. Naar de zuidkust en de toeristenkolonies. En de meeste van die toeristen gaan niet meer weg uit het zuiden. De kans dat je in Las palmas bent geweest is voor de meeste toeristen klein. En dat is jammer, want de stad is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Toerisme

Las Palmas bestaat eigenlijk uit drie delen. De meeste toeristen verblijven in de wijk Santa Catalina. Hier vindt je dan ook de meeste hotels. Veel van deze hotels staan dicht bij de zandstranden van Las Palma. Als je naar Gran Canaria gaat, dan zou je moeten overwegen om minimaal een nacht in Las Palmas te boeken. Liever nog meer, want je kunt naast de stad zelf ook tal van dorpjes in de omgeving bezoeken. De stad is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het noorden van het eiland Gran Canaria.

Eten en drinken

Op het eiland was was de Canarische keuken vanuit traditie eenvoudig, voedzaam en vooral gezond. Veel locals eten soepen of andere eenpansgerechten. Dit is erg praktisch. De locals zullen eenvoudig ontbijten met een kopje koffie en een zoet broodje, terwijl in de hotels een uitgebreid ontbijt klaar staat. Meestal wanneer de middag begint is er een aanbod van internationale gerechten. De locals eten vaak tapas. Dit kan van alles zijn: omelet, gevulde aubergine of zelfs inktvis. De mensen eten hun diner dan ook vaak pas na 8 uur. Als toerist kun je overigens wel in de restaurant terecht, alleen je zult waarschijnlijk de eerste zijn.