Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Caminito del Rey, Málaga

4.2/5 - (5 stemmen)

Een project wat internationale en nationale prijzen heeft gewonnen, deze activiteit moet op je bucketlist komen. Caminito del Rey, heeft prijzen gewonnen voor de meest opkomende toeristenbestemming, de Andalusische prijs voor de bijdrage aan het toerisme, de 13e Spaanse architectuur- en stadsplanningsbiënnale Europa Nostra Award, de Eu Grand Prix UE award en ook de 10e Spaans- Amerikaanse Architectuur biënnale. Dit is natuurlijk niet voor niets, en daarom geven wij een overview van de Caminito del Rey in Málaga. 

De routeDe Caminito del ray, een brug tussen bergen in Malaga

Spanning en sensatie! De route van de El Caminito del Rey is ronduit spectaculair. Het beginpunt is bij ‘the Count of Guadalhorce Reservoir en het eindig bij de El Chorro Dam. Wanneer u deze route bewandeld zult u lopen door en langs een unieke natuurlijke omgeving. Het pad loopt door twee kloven, canyons en een hele grote vallei, dat is toch fantastisch! Je hebt binnen deze route verschillende smalle en brede wandelpaden. De route begint in het noorden en eindigt in het zuiden. De route duurt in totaal 7.700 meter, bijna 8 kilometer dus! Een flink eind lopen, maar zeker de moeite waard. Daarnaast duurt de looproute ongeveer drie tot vier uur in totaal.

Wat u onderweg kunt zien is voor u opgesomd in het volgende rijtje:

  • Het bezoekers centrum, Area Shuttle bus stop en autopark, en het Restaurant ‘El kiosko’
  • Twee toegangswegen: Het normale pad van 2,7 km en het Gaitanejo pad van 1,5 km
  • De bezoekersreceptie en het Gaitaneje reservoir
  • De Gaitanejo Gorge Canyon
  • De Las Palomas Cliff Canyon
  • De Hoyo Valley
  • De Gaitanes Gorge Canyon
  • Het treinstation Avenue Caminito del Rey van 2,1 kilometer

De natuur

De natuur rondom de Caminito del Rey is ongelooflijk! Aan flora kunt u daar erg veel vinden, denk hierbij aan de verschillende boom soorten zoals, de Aleppo-dennen, de steen pijnbomen, steeneiken en eucalyptussen. Ook het struikgewas bestaande uit de jeneverrbes, de sabine jeneverbes en de mediterrane waaierpalmen op de rotsen. Aan de rivieroever bestaat de vegetatie uit de biezen, het riet, oleanders, tamarisken, populieren en wijgen.

Vanzelfsprekend dat hier natuurlijk ook bijzondere dieren leven! De fauna rondom de Caminito del Rey bestaat uit verschillende soorten bergvogels. Hierbij kan je denken aan de Egyptische gier, de vale gier, de gouden arend en de buizerd. Ook zijn er velen amfibieën en reptielen, zoals de hagedissen, ladders, montepelliers en de viperine slangen. Verder zijn er ook berggeiten in de toppen van de berg te vinden, , slaapmuizen, mossen, dassen en geneta’s.

Het bezoekerscentrum

Het is erg belangrijk dat u informatie inwint over de Caminito del Rey, dit kunt u doen via informatiewebsite, maar het is ook erg leuk om naar het bezoekerscentrum te gaan. Deze is ontworpen door Luis Machuca, dit is de architect die verantwoordelijk is voor het Caminito del Rey project. Het ontwerp lijkt op twee bergen met een kloof er tussen en het is in het echt erg indrukwekkend om te zien. Mensen die geïnteresseerd zijn in de geologie, archeologie, geschiedenis, techniek en fotografie, kunnen hierbinnen veel informatie op doen over de desbetreffende zaken. Daarnaast is het voor de mensen die genieten van de bezienswaardigheden van kliffen en kloven ook interessant vanwege de informatie wat het personeel de bezoekers kan verschaffen over het gebied.