Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (1 stemmen)

Cala Blanca is een mooi vakantiedorpje, gelegen op enkele kilometers ten zuiden van Cuidadela aan de westkust van Menorca. Het is een waar resort dat voorzien is van alle mogelijke uitrustingen voor de ervaren toerist. De moderne vakantieganger vindt hier ontspanning en rust en het resort is ook uiterst geschikt voor gezinnen met kinderen en bij oudere koppels. 

NatuurWitte en blauwe zeilboten voor witte huizen

Cala Blanca is een kindvriendelijke plek waar jong en oud hun gading vinden in de vele toeristische ontspanningsgelegenheden. De zon schijnt er elke dag en het heldere water ziet er verwelkomend uit. Vooral tussen de maanden april en oktober is het er schitterend om te zien en te verblijven. Dankzij de fijne zandstranden die zeer geleidelijk in het water aflopen, is het er tevens een veilige zwem- en speelplek. Het mooi Cala Blanca heeft haar naam te danken aan de witte zandstranden. Leemstenen kliffen verschaffen doorgang tot deze stranden en de heldere zee. Het is er ook een paradijs voor snorkel- en duikfanaten.

Te doen en te zien

In Cala Blanca is er een uitgebreid assortiment aan toeristische attracties. Men kan er gewoon uitrusten en genieten van een frisse cocktail van de beachbar of met de kindjes in de mini-trein gaan en door heel het resort rijden. Dat vinden ze gegarandeerd geweldig! Voor shoppingliefhebbers zijn er tal van souvenirwinkels en supermarkten. Juwelenwinkels zijn erg in trek. Ook lekker eten en drinken is hier een understatement. Proef zeker de mosselen en de lokale wijnen voor een prikje. Maar wie echt droomt van tegelijk culturele bezienswaardigheden te spotten, kan afzakken naar het naburige Cuidadela. Deze prachtige Catalaanse stad herbergt architecturale parels uit de 17e eeuw. De speciale huizen, de musea, de 19e eeuwse gebouwen op het centrumplein en de pittoreske haven zijn allemaal blikvangers. Men kan hier lekker eten in de vele restaurants en een gezellig terrasje doen.