Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Cala’n Bosch is een mooie badplaats op het eilandje Menorca en ligt in het zuidwesten van het eiland. Met zijn lage, vooral witte gebouwen en met zijn geweldige ligging aan de haven, trekt het vele toeristen aan voor een ontspannend verblijf.

Toerisme

Cala’n Bosch heeft twee stranden en ligt aan een grillige rotskust. Vooral bij jonge gezinnen met kinderen is dit een geliefde plek. Het feit dat het fijne zandstrand geleidelijk aan de zee in loopt bij elk strand, heeft er zeker iets mee te maken. De kleintjes kunnen op ‘t gemak spelen en zonder gevaar pootjebaden terwijl de ouders kunnen genieten van de rust en de prachtige omgeving. Het Cala’n Bosch strand is gelegen aan een inham met aan beide kanten rotspartijen die laag en gedeeltelijk begroeid zijn. Neem er nog de heerlijke lage duinen bij en dit is een paradijselijk plekje om bij weg te dromen.Zeilboot op zee met zonsondergang

Ook het Son Xoriguer strand is de moeite waard. Die ligt aan een baai met eveneens lage rotsen aan weerszijden. Kleine zandstranden die verscholen liggen tussen struiken, lage duinen en rotsen sieren uw uitzicht en er zijn leuke wandelpaden die naar de zee toe leiden.

Aan de stranden zijn er watersportmogelijkheden voor de liefhebbers. Surfen, zeilen en duiken zijn hier enkele voorbeelden van.

Overal achter het strand en aan de haven zijn er gezellige restaurants en terrasjes, met een verscheidenheid aan keuze zoals Chinese restaurants, pizzeria’s en sfeervolle cafetaria’s. ‘s Avonds draaien de bars dienst om iedereen te verwennen met lekkere drankjes en een leuke sfeer.

Bezienswaardigheden

Naast een mooie natuur en schitterende stranden kan men in Cala’n Bosch ook winkelen. Vooral de souvenirwinkeltjes en de andere toeristische shops scoren goed. Het is een kleinschalige gemeente maar wel eentje waar veel amusement en relaxatie te vinden is. Men kan ook de naburige badplaatsen makkelijk bezoeken.