Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (1 stemmen)

Moraira, onderdeel van de Costa Blanca in Spanje, en een geweldige plek om een vakantie te vieren. Moraira ligt aan de populaire kuststreek, het leuke van deze plek is dat het toerisme geen schade heeft aangebracht aan dit authentieke dorpje. Het is nog niet een plek vol met toeristen, maar juist wat rustiger, zonder enorme jachthavens en massa hysterie. Het is een leuke plek om te bezoeken wanneer u houdt van een ongestoorde, relaxte en vooral prachtige plek om uw vakantie door te brengen.  

CentrumHet centrum van Moraira met bomen en witte huizen

Het centrum is gelegen aan de vissershaven. Bij de vissershaven kan je heerlijk verse vis kopen. Naast het vissen, is het ook mogelijk om heerlijke vis te nuttigen in een van de vele restaurants in het centrum. Hiervoor moet je de kustweg aflopen langs Calpe. Ook staat er in het centrum van Club Nautico, het mooie van Moraira is dat er geen rondvaarten en andere toeristische activiteiten aan de lopende band worden gepromoot. Het centrum bestaat ongeveer uit twintig straten. De meeste van deze straten zijn tot de nok toe gevuld met restaurantjes, barretjes, winkels, makelaars en daarnaast ook wooncomplexen van 4 of 5 verdiepingen hoog. Je kan hier het best lopen, want het centrum is toegankelijk gemaakt voor de voetgangers. Hierdoor is er ook erg weinig verkeer in het centrum te vinden, dit komt dus ook de rustige sfeer tegemoet. Als je door het centrum loopt merk je ook dat de sfeer erg gemoedelijk is. Ook is een fijne bijkomstigheid dat de restaurants van erg hoge kwaliteit zijn en dat de prijzen ook niet al te hoog uitvallen. De meeste bezoekers van deze restaurants zijn toeristen met een passie voor het genieten van het leven. Ook zijn hier geen patsers te vinden, die willen pronken met dure auto’s en jachten.

Activiteiten

De activiteiten in Moraira bestaan veelal uit het bezoeken van terrasjes, restaurantjes, het vissen, golfen, winkelen, zwemmen, maar ook karten. Er is namelijk een kartbaan te vinden, wanneer je opzoek bent naar adrenaline. Deze kartbaan ligt net buiten het randje van Moraira. Ook zijn er verschillende bezienswaardigheden, zo kan je het kasteel, ‘Castille de Moraira’, bezoeken. Deze ligt aan de zuidkant van het winkelcentrum. Ook is het mogelijk om naar de Costa Blanca te vertrekken, wanneer je opzoek bent naar kustplaatsen.

Verblijf

Wanneer je een verblijfplaats zoekt in Moraira, kan je gaan kijken naar hotels en villa’s gelegen in de wijken rondom het centrum. Er is een grote kans dat je hier ook landgenoten tegenkomt. De villa’s zijn meestal bewoond door toeristen uit Nederland, Polen, Duitsland, België en Frankrijk. Een bijkomend voordeel wanneer je een villa hier boekt, is dat de prijzen beduidend lager liggen in vergelijking met steden die rondom Moraira liggen. Zo kunt u in dit traditionele vissersdorpje heerlijk uw vakantie vieren in het genot van een visje in een restaurant, of wanneer u deze zelf heeft gevangen en op de barbecue neerlegt. Kortom, kom een bezoekje brengen aan Moraire en beleef een fantastische vakantie, waarbij lekker eten, heerlijk relaxen en fantastisch genieten, u zeker gaan lukken!