Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mountainbikevakantie in de Spaanse bergen

4/5 - (2 stemmen)

Ben jij erg sportief ingesteld? Ga je liever een stuk wandelen, rennen of fietsen dan de hele dag bij het zwembad liggen op je vakantie? Dan is een actieve vakantie wellicht een betere match voor jou dan een strand- of zwembadvakantie. Wanneer je op vakantie bent met het gezin is de kans groot dat de meningen verdeeld zijn over de manier waarop de vakantie ingedeeld dient te worden. Als je op zoek bent naar een actieve vakantie, is het erg frustrerend om een paar weken aan het strand te moeten liggen. Je zult je dan erg snel gaan vervelen en ergeren. Om deze reden is het verstandig om de vakantie af te stemmen met mensen die hetzelfde denken over de activiteiten als jij.Mountain bike wiel in de zee met zonsondergang

Een voorbeeld van een actieve vakantie is een mountainbikevakantie in Spanje. De Spaanse gebergtes combineren een goed klimaat met uitdagende routes en uitzichtpunten. Mountainbikevakanties worden door verschillende organisaties aangeboden, en betreffen vaak een week of zes dagen. In deze zes dagen wordt invulling gegeven aan het programma, hoe dit gebeurt verschilt natuurlijk per aanbieder.

De standaard invulling is het vaak vroege opstaan. Rond de klok van zeven á acht worden de vakantiegangers van hun bed gelicht om te beginnen met een stevig ontbijt. De reden dat de tochten op een vroeg uur beginnen is omdat het vroeg in de morgen nog relatief fris is in de Spaanse gebergtes. Op deze manier kun je makkelijk opstarten, waarna je makkelijker door zult trappen in de brandende middagzon. Rond het heetste moment van de dag zal de tocht voor een korte tijd gestaakt worden. Het is dan tijd om even uit te rusten, wat reserves aan te vullen met eten en drinken en je op te maken voor de tocht terug naar de accommodatie. Je zult rond een uur of negen eindigen bij het thuisfront, waar je de keuze kunt maken om nog even een borrel te drinken of vroeg de wol op te zoeken. Aan het begin van de week is het verstandig om vroeg onder de dekens te gaan, maar richting het einde van de week is het wellicht leuke om even een drankje te doen met de rest van de groep. Dit is een goede manier om te socializen en wellicht nog tactieken over het mountainbiken uit te wisselen. Ook is dit een goed moment om de dag te analyseren, en met anderen te sparren over de beste tactiek om bijvoorbeeld een steile berg te beklimmen met de fiets.