Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Sitges is een erg mooie badplaats aan de kust van de Mediterraanse zee en is ongeveer 35 kilometer gelegen vanaf Barcelona. De stad heeft smalle straatjes en een erg vriendelijke sfeer waardoor je heerlijk rond kan lopen naar de verschillende stranden, maar ook door het plaatsje zelf. Wij geven u aanvullende informatie over de ligging, de geschiedenis, de stranden en de overige activiteiten in en rondom Sitges.  

Ligging

Zo’n 30.000 duizend mensen leven in het plaastje Sitges. Het plaatsje ligt in de regio Catalonië in Spanje en staat bekend als een van de mooiste plekken gelegen aan de Spaanse kust. Ook ligt deze plek aan de Costa del Garraf, een costa die zich strekt vanaf Barcelona tot Tarragona in de provincie Barcelona. De drukst bezochte, en ook de meeste bekende badplaats van deze costa is Sitges.

Geschiedenis

Weet u wat nomaden zijn? Dit zijn de mensen of bevolkingsgroepen zonder vaste woon en verblijfplaats en waarschijnlijk ook de eerste inwoners van Sitges. Zij zijn hier gekomen om te vissen en te jagen. De resten van deze nomaden zijn gevonden in de grotten van Sitges. Er is een leeftijdsschatting gemaakt op basis van een stuk kaak, het stuk zou 53.400 jaar oud zijn. Van een minder lange tijd geleden zijn er ook nog overblijfselen. Enkele kasteeltjes in Sitges zijn nog steeds een bezienswaardigheid. Velen zijn er in de bombardementen rond 1649 gesneuveld, maar gelukkig niet alles dus! Daarnaast is er in de 19e eeuw een enorme groei geweest waardoor de stad vooruit ging op economisch-, cultureel- en communicatiegebied.

Stranden

Sitges, geprezen om de prachtige stranden, want die hebben ze hier namelijk genoeg. Sitges heeft een driedeling aan stranden, dit zijn de Playas Zona Centro, Playas Zona Levante en Playas Zona Poniente.  De twee laats genoemde gebieden zijn voornamelijk stranden in de baaien. Wanneer je deze wilt bezoeken is het belangrijk om een auto of een scooter te gebruiken om hier naar toe te gaan. Wanneer je deze gebieden aan borden wilt herkennen kan je het best kijken naar de woorden ‘cala’ of ‘cap’. Verder bestaat het Playas Zona Centro uit twaalf kleine strandjes. Deze stranden kan je het best bezoeken wanneer je in de buurt van het centrum van Sitges wilt blijven. Op deze stranden kan je watersporten, waterglijbanen, douches, eetkraampjes en nog veel meer verwachten.

In de volgende link zijn de stranden van Sitges allemaal te bezichtigen: https://bit.ly/2CiTejD

Activiteiten

Aan activiteiten is er in Sitges ook niets te kort. Je hebt namelijk een grote variëteit aan activiteiten en er is voor iedereen wat wils. Wanneer je houdt van het maken van wandelingen is het historische centrum waarschijnlijk een erg goed idee. Er zijn genoeg bezienswaardigheden zoals prachtige tuinen, middeleeuwse kastelen, bijzondere bouwstijlen van huizen en nog veel meer tijdens deze wandeling te zien. Verder kan je het Bacardi museum bezoeken, genieten van heerlijke hapjes en drankjes bij de lokale restaurantjes, grote evenementen bezoeken ( Festival de Cine de Sitges en Carnaval) en kan je genieten van de heerlijke en hooggewaardeerde hotels. Kortom, er is genoeg te doen wanneer je een bezoekje brengt aan Sitges!

Weerbericht