Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (2 stemmen)

De Costa Brava heeft een heleboel toeristische bestemmingen te beiden, hier staat het ook om bekend. Mensen uit de hele wereld komen er naartoe om te genieten van het heerlijke weer en de mooie stranden. De Costa Brava heeft daarnaast een heleboel gezellige en leuke plaatsen te vinden waar een heleboel bezienswaardigheden zijn te bezoeken. Eén van die plekken is Blanes. Blanes is een bekende badplaats die dicht bij malgrat de mar en Lloret de mar ligt. In Blanes zijn een hoop toeristische activiteiten te vinden en leuke plekken te bezoeken.

Toerisme

Blanes staat erom bekend dat het een mooie badplaats is die gericht is op het toerisme. Dat is wel te merken want er is een breed en groot aanbod van restaurants, barretjes, winkels en discotheken in het dorpje. Elk jaar komen veel Nederlandse jongeren naar Blanes om daar de tijd van hun leven te beleven. Dit is mogelijk omdat er genoeg discotheken en barretjes zijn om de nachten in door te brengen. Blanes is wat kleinschaliger dan bijvoorbeeld Lloret de mar, dus het is ideaal om als eerste vakantiebestemming te kiezen voor jongeren die voor het eerst alleen, dus zonder ouders, op vakantie gaan. Overdag kan lekker aan het strand worden gelegen om vervolgens in de avond een lekker hapje te gaan eten in één van de vele restaurants. ‘S avonds komt de “strip” met uitgaansgelegenheden tot leven en gaan veel jongeren een lekker drankje doen in een barretje om vervolgens een discotheek op te zoeken en een geweldige avond te beleven.

Blanes is ook geschikt voor de mensen die wat meer rust zoeken tijdens een vakantie. Er zijn genoeg hotels en resorts om lekker tot rust te komen en te genieten van het heerlijke weer. Ook is er een heerlijk strand waar jong en oud hun tijd goed kunnen volmaken. Blanes heeft ook een oud centrum waar de authentieke sfeer van het oorspronkelijke vissersdorpje goed bewaard is gebleven. Hier kan worden genoten van heerlijk Spaanse gerechten en leuke Spaanse winkeltjes worden bezocht. Dit centrum wordt vergeleken met het nieuwe centrum ook vaak in de winter bezocht. Het nieuwe centrum is in de winter heel rustig maar in de zomer bruist het van leven en gezelligheid.

BezienswaardighedenDe botanische tuinen in Blanes

De botanische tuinen is iets waar Blanes heel trots op is en waar veel toeristen elk jaar naartoe gaan om het te bezichtigen. Het bezoekersaantal ligt daarom ook erg hoog, er komen namelijk gemiddeld 300,000 toeristen elk jaar heen. Dit is niet heel gek want de botanische tuinen worden gezien als een stukje paradijs. Dit “stukje” paradijs omvangt 15 hectare grond en er zijn 4000 verschillende soorten planten te vinden. Het is een prachtig gezicht om in de tuinen rond te wandelen met lekker weer. De tuinen zijn rijk aan prachtige kleuren die je doen denken aan films. Om de mooie kleuren nog meer naar voren te laten komen leven er ook papagaaien in de tuinen die van boom naar boom vliegen.

Al met al is Blanes een heerlijk bestemming om tot rust te komen, te feesten of om mooie plekken te bezoeken!