Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Casi Bacardí

4.5/5 - (2 stemmen)

Waarschijnlijk kent u de naam ‘Bacardi’ wel. Bacardi is een van origine Cubaans merk van sterke drank, maar inmiddels heeft het merk een verkoop van ongeveer 200 miljoen flessen drank per jaar. En deze worden niet in 1 land verkocht, maar in wel 100. Best bijzonder, want de geschiedenis van dit merk, is erg interessant en daarom vertellen wij u aanvullende informatie over de oorsprong van Bacardi.

Sitges

Het verhaal van de oorsprong van Bacardi begint in het Spaanse stadje Sitges. Op 12 Oktober 1814 werd Don Facundo Bacardí Masso geboren. Bacardí was opgegroeid in een gezin waarvan de meesten werkzaam waren als stukadoors. Toen hij wat ouder was is hij vertrokken naar Cuba, om zo zijn broers te komen helpen met verkopen in hun shop. In de tussentijd is hij geld gaan opsparen, met als doel om een eigen winkel te beginnen. Dit heeft hij vervolgens in 1844 gedaan.

PechDe geschiedenis van Bacardi

Helaas heeft hij niet veel geluk gehad met zijn winkel. Er kwam een uitbraak van de cholera en daarvoor was ook nog eens een aardbeving geweest. In de tussentijd was hij wel zo verstandig geweest om terug te gaan naar Catalonië, maar uiteindelijk keerde hij terug en zag tot zijn verbazing de ravage, die was aangericht aan zijn winkel. Een poging om de winkel weer op te starten resulteerde jammer genoeg in een faillissement.

Experiment

Bacardí gaf echter niet op, maar ging verder met het experimenteren met rum. Rum was destijds een drankje wat niet de status heeft van nu. Het was ongezuiverd en van erg lage kwaliteit, maar daar heeft Bacardí uiteindelijk verandering in weten te brengen. Na enige experimenten is hij erin geslaagd om met zijn Franse compagnon, José León Boutellier.

Succes

Na een succesvolle rum te maken, was de volgende logische stap om het verkopen. Dit mocht in de zaak van de broer van Bacardí. Het drankje ging zo goed verkopen, dat enige tijd later in een eigen zaak verkocht kon gaan worden. In de jaren later zijn er nog velen factoren van invloed geweest op de continuïteit van het bedrijf. Meer informatie hierover gaan we nog niet verklappen, want een bezoekje aan Sitges en het Museum ‘Casi Bacardi’ zijn natuurlijk veel leuker.

Museum Sitges

In de geboorte stad van Bacardí staat een museum ter ere van deze man en wat hij allemaal op te been heeft gebracht. Nu bijna 200 jaar later bestaat het bedrijf nog steeds en heeft het zich inmiddels erg uitgebreid. In dit museum kom je nog meer te weten over de historie, maar ook het gebouw en de proeverij zijn natuurlijk de moeite waard!