Barcelona vakantie

Barcelona vakantie 1.61/5 (32.27%) 44 votes

Barcelona is een metropool in Spanje en is de tweede grootste stad van het land. Het is tevens de hoofdstad van Catalonië en ligt aan de Middellandse Zee, aan de Costa del Maresme. Barcelona is wereldbekend met haar prachtige architectuur van de hand van Gaudi en met de voetbalploeg.

Geschiedenis en Cultuur

De geschiedenis van Barcelona met de eerste bewoners gaat terug tot 2000 jaar voor Christus. Verschillende volkeren als de Romeinen, de Visigoten en de Moren hebben hier voet aan wal gezet en hun stempel gedrukt om zo het uitzicht en de cultuur van de stad voor eeuwenlang en nu nog te bepalen. In Barcelona is de spreektaal Catalaans, een Spaanse taal die vroeger ten tijde van Franco was verboden zelfs. barcelona
In deze mooie wereldstad vindt men schatten aan cultuur. Het voornaamste kenmerk is ongetwijfeld de ongelooflijk speciale en knappe historische gebouwen van de beroemde architect Antoni Gaudi.

Bezienswaardigheden

Wat men zeker bezocht moet hebben tijdens een tripje naar Barcelona is de Sagrada Familia, de kerk die door Gaudi is ontworpen. Daarnaast is het Park Gëll, de Casa Milla en nog vele andere fenomenale werken van Gaudi zeker een bezoekje waard. Ook het Gaudi-museum, het Picasso-museum en Kunstmuseum staan op de ‘to see’ lijst. Verschillende parken, het operagebouw, de zoo, het voetbalstadion en de vele winkels en stranden zijn de kers op de taart. Men kan in Barcelona elke minuut ten volle benutten met alle pracht en praal te bezichtigen en ten volle genieten van deze grote stad.

Toerisme

Barcelona wordt elk jaar in alle seizoenen veelvuldig bezocht door toeristen van over de hele wereld.Dat is ook niet zo gek want vliegen naar Barcelona wordt steeds makkelijker en goedkoper. Men vindt er naast de bovengenoemde culturele bezienswaardigheden ook nog schitterende stranden. De stad is tevens een waar stoppingwalhalla waar men naar hartelust de vele winkels en boetieks kan afschuimen naar leuke kleding en andere spulletjes. Ook qua eten zal men hier niets tekort komen. Talrijke restaurants en bars geven de stad een extra dimensie en u extra plezierige ontspanning. Want in Spanje wordt er uitgebreid en heerlijk getafeld. Typisch Catalaanse gerechten zijn onder andere paella, aïoli en romescu. Er worden ook verschillende feesten gevierd, leuk om te zien en mee te maken.

Natuur en Klimaat

Barcelona heeft een verscheiden natuurbeeld met veel groene bossen en stranden. Er heerst een typisch mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde winters. Er zijn maar liefst 2500 zonuren per jaar dus een te kort aan zon is praktisch onmogelijk.

Autohuur

Tot slot is het aan te raden om een auto the huren: veel van de bezienswaardigheden zijn prima met de auto te bereiken. Met een huurauto kun je op je eigen gemak Barcelona en haar omgeving ontdekken. Qua parkeermogelijkheden doe je er verstandig aan om de auto in een parkeergarage te zetten. Daar is altijd genoeg ruimte. Tip: Huur een auto in Barcelona via een Nederlands aanbieder, zoals EasyTerra. Zo ben je er zeker van dat de juiste auto ook op het afgesproken moment voor je klaarstaat. Daarbij heb je dan met de Nederlandse voorwaarden te maken en is het bovenal erg makkelijk omdat het communiceren zonder problemen in het Nederlands kan. Een fijne vakantie alvast!

Aanbiedingen Barcelona vakantie

Barcelona