Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lloret de Mar

5/5 - (1 stemmen)

Lloret de Mar is een zeer populaire badplaats in Catalonië en ligt aan de Costa Brava. Het is één van de meest toeristische plekken in deze streek en elke zomer zakken er massaal toeristen naar hier af.

De andere bekende gemeenten Blanes en Calella liggen vlakbij waardoor de omgeving extra aantrekkelijk wordt voor jongeren die zich willen amuseren. Er zijn een heel aantal bars, café’s, clubs en restaurants waaronder een aanzienlijk aantal Nederlandse tenten die er zijn gekomen naar aanleiding van de vele Nederlandse toeristen.

Kortom, Lloret de Mar is een zonnige tweede thuis voor vele vakantiegangers.

Toerisme

Lloret de Mar is een waar paradijs voor de toerist die zich wil vermaken en wil ontspannen. Deze kustgemeente beschikt over maarStrand met rotsen in Lloret de Mar liefst een 7 kilometer lange kustlijn die plaats biedt aan 5 schitterende zandstranden die tevens met de Blauwe Vlag zijn bekroond. Het heldere, schone water en de uitgebreide faciliteiten in en naast het water maken deze plek des te aantrekkelijker. Overal staan ligbedden en parasols en de snackbars evenals restaurants zorgen voor de dagelijkse voedsel- en dranktoevoer.
Achter het lange Lloret-strand dat uit zand bestaat, ligt een boulevard om gezellig te wandelen. Het Fanals-strand, eveneens uit zand, heeft ook een cafetaria. En het Canyelles-strand is uitgerust met een ijs- en frisdrankkraampje alsook een restaurant. De kinderen kunnen er spelen op de leuke toestellen achter het strand.

Er zijn heel wat sporten te doen, zowel watersporten als andere en ook de kindjes kunnen zich uitleven op het warme zand met de activiteiten en recreatie op hun maat. ‘s Avonds klinkt er overal luide muziek vanwege de vele bars en clubs waar men heel de nacht uit de bol kan gaan en ten volle kan genieten.

Eten, Drinken, WinkelenKleding shoppen in de winkels van Lloret de Mar

In Spanje is eten een begrip. Men houdt er hier van om gezellig met heel de familie aan tafel te gaan en te smullen van de vele gerechten die worden voorgeschoteld. Enkele van die typisch Spaanse Gerechten zijn de tapas uiteraard, paella die nergens lekkerder is dan aan de bron daar en gefrituurde calamares, vers uit de zee. Qua drank is het een waar paradijs, met de lekkere sangria en sherry als toppers.

Wie graag gaat winkelen, kan zijn hart ophalen in deze bruisende badplaats. In de historisch gekenmerkte straten en aan de levendige boulevards staan souvenirshops naast juwelenwinkels, boetieks naast kledingszaken en schoenwinkels te lonken. Aan de rand van het centrum bevindt zich het grote shoppingcenter Carabela.

Aanbiedingen Lloret de Mar vakantie