Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Rate this post

Rosas is een prachtige kustplaats aan de Costa Brava in Spanje. Het is gelegen in de Catalaanse provincie Gerona, dichtbij de Franse grens. Deze oude stad is tevens een populaire vakantiebestemming voor veel toeristen.

Natuur en Bezienswaardigheden

Rosas heeft veel charmante plekjes om te bezoeken, zowel de natuurlandschappen als de historische monumenten.

In het noorden beschut het Cabo de Crues gebergte dit stadje en daar bevinden zich heel wat klippen en inhammen met schitterende stukjes strand. Vanwege de ligging zijn de zonsondergangen zeer mooi hier met verschillende kleurschakeringen op de berg en ook de baai van Rosas is prachtig. Men kan in het achterland wandeltochten maken en genieten van de weelderige planten en bossen op de heuvels.
Het Natuurpark Aiguamolis de l’Emporda, een groot moerasgebied die volstaat met talrijke planten en dieren.
Ook de ruïnes van het fort La Ciutadella uit de 16e eeuw en de overblijfselen van de Griekse kolonie Rhode zijn een bezoekje waard, net als de Romaanse Santa Mari kerk en het kasteel Trinidad in de binnenstad.

Toerisme

Deze authentieke stad heeft heel wat toeristische accommodaties gebouwd. Overal staan appartementencomplexen en hotels. Men kan de markt bezoeken en de échte Catalaanse volkssfeer meemaken. Zeker een aanrader is de grote jachthaven waar men de schitterende boten kan bewonderen in het heldere water. Ook de vele gezellige restaurants en tapasbars lokken veel vakantiegangers. Een extra troef is het wereldberoemde El Bulli restaurants van topchef Ferran Adria dat zich net buiten Rosas bevindt!

‘s Nachts kan men zich amuseren in de bars en discotheken en het bruisende nachtleven opsnuiven nadat men overdag zich tegoed heeft gedaan aan de warme zon op de schitterende stranden. Allerlei watersporten, kindvriendelijke activiteiten en plezierige recreatie maken van Rosas een fantastische vakantieplek!