Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tossa de Mar

4.9/5 - (16 stemmen)

Tossa de Mar is een populaire badplaats in het noordoosten van Spanje. Het is gelegen in de provincie Catalonië, dichtbij de Franse grens. Samen met het bruisende Loret de Mar vormt het een compleet vakantieoord.

Natuur en Klimaat

Tossa de Mar is gelegen aan een mooie baai aan de azuurblauwe zee. Het achterland is prachtig groen en het is er ideaal om heerlijke fiets- en wandeltochten doen.
Er heerst hier een middellandse zee-klimaat met warme zomers en milde winters. Er valt niet veel neerslag.

Toerisme en Bezienswaardigheden

Tossa de Mar is ietwat kleinschalig op vlak van toerisme maar daarom niet minder geliefd bij vakantiegangers. De stadskern is ommuurd en straalt een authentieke sfeer uit. Smalle steegjes, prachtige bebouwingen en kindvriendelijke mogelijkheden maken van deze plaats een zeer aantrekkelijke verblijfsplaats waar men nog de échte Spaanse sfeer kan voelen. Het middeleeuwse centrum telt een kasteel en verschillende straatjes met winkels. In dit pittoreske stadje kan men genieten van de rust en van de gastvrijheid van de plaatselijke bevolking. De markt is een absolute aanrader!
Lekker eten kan in de diverse sfeervolle restaurants en er bevinden zich een aantal bars en discotheken voor wie graag plezier maakt in de laatste uurtjes.
Uiteraard is het schitterende strand erg in trek bij de toeristen. Die wordt aan één kant afgescheiden door rotsen en aan de andere kant door de oude stadsmuur met torens. Lekker zonnen, watersporten beoefenen, zwemmen en af en toe de boulevard op voor een wandeling zijn plezierige en ontspannende activiteiten. Ligbedden en parasols staan uitgestald en men kan ze huren om nog comfortabeler te kunnen genieten van de Spaanse zon!