Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
3.8/5 - (13 stemmen)

Benalmadena is een prachtige badplaats in het westelijke deel van de Costa del Sol. Deze gemeente behoort tot de regio Andalusië in het zonnige Spanje. In het oosten grenst Torremolinos aan Benalmadena en in het westen ligt Fuengirola. Deze kustplaats bestaat uit drie delen, Benalmadena Pueblo, Benalmadena Costa en Arroyo de la Miel.

Bezienswaardigheden en Toerisme

Benalmadena is een veelzijdige plek met tal van bezienswaardigheden. In Benalmadena Pueblo, het oude dorp, vindt men vooral veel smalle straatjes en mooie witte gebouwen. In dit authentiek dorpje zijn er nog veel Moorse invloeden wat typisch is voor het Andalusische gebied vanwege de rijke Arabische geschiedenis.
In Benalmadena zijn de stranden uiteraard ook zeer bekend, de Costa. Maar daarnaast is er ook heel wat anders te zien. De jachthavenwitte huisjes in de straten van Benalmadena Puerto Marina waar liefst meer dan 1000 boten kunnen aanleggen bijvoorbeeld. Deze schitterende jachthaven in eveneens Moorse architectuur opgetrokken, is bekroond met de Blauwe Vlag van de Europese Unie voor de beste installaties en daarnaast is het ook een zeer belangrijke uitgaansplek. Diverse winkels, bars, restaurants, musea, sportcentra en zelfs een kasteel, de Castillo de Colomares, zijn er gehuisvest. Ook is er het fantastiche uitgebreide zeedierenpark Sea Life waar duizenden vissen te bewonderen zijn. Arroyo de la Miel uiteindelijk is bekend om zijn bruisende nachtleven. Maar daarnaast bevinden zich er leuke markten en restaurants naast theaters en het grote attractiepark Tivoli.
Met de kabelbaan kan men het hoogste punt van deze provincie bereiken. Er zijn ook verschillende historische monumenten, standbeelden, pleinen en tempels en er worden regelmatig feesten georganiseerd. Nog de moeite waard om te bezoeken in Benalmadena is de Cerro del Moro, tevens de hoogste plek in het mooie plaatsje, waar men kan genieten van uitstekende vergezichten vanop 1000 meter hoogte. Men kan zover zien tot Gibraltar en tot de Nooordafrikaanse kusten. Musea, en religieuze gebouwen trotseren er de jaren. Men vindt overal de invloeden van de rijke geschiedenis terug van Feniciërs, Moslims en Christenen. Zo zijn de Torres Vilgilias te ontdekken en de Castillo de Bil-Bil. De Estupa Budista en de Kerk van Santa Domingo de Guzman zijn mooie gebouwen om te zien. Het museum van archeologie is er een parel.

Liefhebbers kunnen er diverse sporten beoefenen zoals paardrijden, golfen (wat hier zeer populair is) en watersporten natuurlijk.

Natuur en Klimaat

Het klimaat in Benalmadena is het Costa del Sol klimaat. Meer dan 300 uren zon en milde temperaturen in de winter en warme zomers maken van deze plek een uitstekende vakantiebestemming. Een zacht briesje zorgt voor verkoeling.

De natuur is zeer gevarieerd. Zowel dorre bergen als groene heuvels liggen er naast olijfbomenplantages en stranden maar ook smalle meren die door het landschap golven kan men er zien. Bergwandelingen zijn erg in trek, onder andere op de Monte Calomoro.