Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fuengirola

4.2/5 - (4 stemmen)

Fuengirola is een prachtige stad en misschien wel de mooiste aan Costa del Sol in Andalusië en het ligt in de provincie Malaga. Er zijn naast schitterende zandstranden ook heel wat culturele alsook sportieve en ontspannende activiteiten te vinden in dit toeristische oord. Het weer is er bijna heel het jaar door zacht en warm.

Bezienswaardigheden

In Fuengirola valt er heel wat te beleven en zijn er verschillende plekjes om te bezoeken. Het Arabische kasteel, Castillo Sohail is daar ongetwijfeld één van. Ook de Romeinse finca ruïne is een bezoekje waard en op de Paseo Maritimo, de boulevard, staat een Romeinse zuil te pronken. In het museum kan men nog meer oude Romeinse overblijfselen vinden. De Stierenring is typisch voor de streek en voor het hele land.

Toerisme

Prachtige zandstranden met hier en daar rotsachtige formaties ertussen, kilometerslange kuststrook aan de diepblauwe zee en de boulevard met gezellige terrasjes en restaurants kenmerken de schoonheid van dit sfeervolle badplaatsje. Voor de kinderen is de dierentuin zeker een must en er bevindt zich ook een haven.
Men kan er de authentieke markt bezoeken en deelnemen aan de vele feesten en evenementen. Een typisch folklorefeest is de Feria de los Pueblos waarbij veel gegeten, gedronken en gedanst wordt. Ook het feest van Sint Jan en van de Heilige Maagd Maria van de berg Karmel bieden veel ambiance. Niet enkel de feesten maar ook de concerten, de flamenco-voorstellingen en de pretparken zijn leuk en geven kleur aan uw vakantie. Men kan hier overal lekker eten, ontspannen en wegdromen tijdens een boottocht. Vanuit Fuengirola zijn andere mooie steden als Malaga, Torremolinos en Marbella vlot bereikbaar.