Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
5/5 - (1 stemmen)

Cambrils is één van de vele mooie badplaatsen aan de Costa Dorada in Spanje. Deze toeristische plaats ligt in de provincie Tarragona in Catalonië. Met zijn vissershaven en prachtige stranden is dit een perfecte vakantiebestemming.

Toerisme en Bezienswaardigheden

In Cambrils kan men relaxen op het strand en allerlei (water)sporten beoefenen. Op het strand bevinden zich kinderspeeltuinen en houten speeltuigen waardoor het extra aantrekkelijk wordt voor gezinnen met kinderen. Ook wandelingen in de leuke winkelstraatjes zijn een ideale uitstap vanwege de vele sfeervolle winkels en eetgelegenheden. Er bevinden zich hier chique boetieks naast souvenirwinkels. Men kan een terrasje doen om even op adem te komen om nadien de weg te vervolgen naar de pittoreske haven. Daar zijn veel vissersboten die elke dag verse vis brengen wat meteen kan besteld worden in een gezellig restaurant. Want Cambrils is vooral bekend om zijn heerlijke visrestaurants!
Verder is er een wekelijkse markt waar en de volkse sfeer kan opsnuiven.bootvaren langs de Cambrils
Ook is er een mogelijkheid om een tocht op zee te maken.

Met de boot kan men varen naar de andere nabijgelegen badplaatsen als Salou, Tarragona en La Pineda waar elk jaar vele jongeren naartoe trekken om zich te amuseren in het bruisende nachtleven vol discotheken.

De boulevard in Cambrils is onlangs opnieuw aangelegd en trekt daarom nog meer toeristen aan. En in de wijk La Llosa zijn er nog Romeinse overblijfselen te zien. De botanische tuin Parc Sama, niet veraf van deze badplaats, is ook zeker een bezoekje waard. Het themapark Port Aventura ligt op slechts 10 km afstand.

Klimaat

Toeristen komen naar Cambrils omwille van het goede klimaat zodat ze kunnen genieten van een echte zon- en zeevakantie. Er heerst hier een mediterraan klimaat met warme en droge zomers. De winters zijn eveneens mild en droog met af en toe een bui. Dit in combinatie met de stranden maakt het natuurlijk een populaire vakantieparadijs.