Beleef Spanje

De vijf meest opvallende Spaanse gebruiken

De vijf meest opvallende Spaanse gebruiken 4.75/5 (95.00%) 4 votes

Spanje is een populair vakantieland. Logisch ook, want Spanje heeft alles wat je maar kan wensen: zonovergoten eilanden, uitgestrekte zandstranden met kraakhelder water, een diverse maar altijd smaakvolle keuken en een cultuur die tot de verbeelding spreekt. Maar Spanje is daarnaast ook uniek als het aankomt op de omgangsvormen en andere gewoonten. De vijf meest opvallende Spaanse gebruiken zijn daarom hieronder op een rijtje gezet, want het kan zomaar van pas komen op vakantie.

#1: Ola!

Handen schudden dat doen we allemaal, en hoewel dit ook met passie kan en je je door een ferme handdruk zeker welkom kan voelen, geven veel Spanjaarden toch de voorkeur aan kussen. Twee stuks welteverstaan. Waar wij Nederlanders misschien wat preuts zijn en alleen onze naasten en goede vrienden een kus geven delen de Spanjaarden deze preutsheid niet: of ze je nou net hebben ontmoet of al jaren: twee kussen zal je krijgen. Een warm welkom!

#2: Een vrije middag

Waar wij Nederlanders al lang blij zijn dat we rond
half één nog eventjes mogen lunchen en zelfs nog een kwartiertje thee mogen drinken om drie uur, hebben de Spanjaarden het een stuk beter voor mekaar. Tussen twee uur en vijf uur ’s middags is het siësta en geniet iedereen van een welverdiend middagdutje. En met iedereen bedoelen we ook echt iedereen: jij als toerist zal er immers ook niet aan ontkomen! Alle winkels zijn gesloten en zelfs de receptioniste van het hotel is waarschijnlijk de hitte ontvlucht. Tijd dus voor een lekkere, rustige vrije middag of een frisse duik in de zee dus! Het strand zal namelijk ook door nagenoeg alle Spanjaarden
verlaten zijn.

#3: Lange oren

Het kan je zomaar overkomen dat je jarig bent tijdens je vakantie in Spanje, en mocht een Spanjaard dit toevallig ter oren gekomen zijn, dan kan het zomaar voorkomen dat je plotseling iemand aan je oren voelt trekken! Waar wij de jarige job allemaal de hand schudden, feliciteren de Spanjaarden je op je verjaardag door je aan je oren te trekken. Het is maar dat je het weet!

#4: Rommel op de vloer

7217141620_677260671a_oAls je in Spanje op zoek bent naar een Tapasrestaurant loop je waarschijnlijk de tapasbars met servetten en andere prullaria op de grond straal voorbij. Want een restaurant met allemaal troep op de grond, dat kan toch niet veel goeds betekenen? Weer fout! Een tapasbar waar veel servetten en andere kleine rommeltjes op de grond liggen zijn immers júíst de place to be! De Spanjaarden gooien deze tijdens het eten namelijk gewoon op de grond, dus hoe meer rotzooi er op de grond ligt, des te populairder is de tapasbar.

#5: 28 december!

Mocht je in de winter op vakantie zijn in Spanje dan moet je op 28 december goed opletten. Op deze datum vieren ze niet alleen de dag van de “onschuldige kinderen”, maar is het ook de nationale dag van de grappen en grollen! Waar wij Nederlanders op één april aan één aprilgrappen doen, doen de Spanjaarden namelijk aan 28 decembergrappen.. 28 december, kikker in je…?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *